FN vill utreda polisens våld mot Gula västarna

FRANKRIKE. Förra onsdagen riktade FN:s människorättschef Michelle Bachelet kritik mot Frankrike efter polisens användning av övervåld mot demonstranterna i ”Gula västarna”. Hon vill också att en utredning om våldet ska genomföras.

FN:s människorättschef Michelle Bachelet riktade förra onsdagen kritik mot Frankrike gällande polisens övervåld mot demonstranterna i Gula västarna och vill att det ska ske en utredning av våldet.

Kritiken mot den franska polisen har bland annat handlat om nyttjandet av så kallade ”flash-balls”. ”Flash-balls” är stora gummikulor som avfyras och får enligt polisens manual endast avfyras mot kroppen, men trots detta har 17 personer förlorat ett öga efter att ha blivit träffade av vapnet.

Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner tillbakavisar påståendena om att polisen skulle använda sig av övervåld och säger att inrikesministeriet genomfört 101 internutredningar och bara upptäckt fyra fall av allvarliga ögonskador.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments