FN: Skicka inte hem ”klimatflyktingar”

INTERNATIONELLT. Enligt ett vägledande beslut från en kommitté för FN:s konvention om medborgerliga och politiska rättigheter ska ”flyktingar” som lämnat sina hemländer på grund av klimatförändringar inte repatrieras.

Fiskare i Kiribati. Foto: AusAID (CC-BY-2.0).

Enligt ett nytt beslut från kommittén för FN:s konvention om medborgerliga och politiska rättigheter ska så kallade klimatflyktingar inte repatrieras till sina hemländer. Beslutet kom efter att en man från Kiribati i Stilla havet överklagat ett avslag om fortsatt uppehälle i Nya Zeeland.

Enligt mannen är han flykting på grund av att hans hemland Kiribati drabbats av klimatförändringar, framförallt atollen Tarawa, som är Stilla Havs-republikens huvudstad där över 50 000 invånare är bosatta

Men Nya Zeeland ansåg inte att ”klimatförändringar” utgjorde ett så pass akut hot mot mannens liv och hälsa att det skulle hindra honom från att återvända.

Enligt FN argumenterar dock Nya Zeeland fel.

Nya Zeelands åtgärd är mer som att tvinga en drunknande person tillbaka till ett sjunkande skepp, med ’motiveringen’ att det trots allt finns andra passagerare ombord”, säger bland annat en av kommitténs medlemmar i en personlig kommentar om beslutet.

Källa:
FN: “Klimatflyktingar” bör inte åläggas återvända

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RokvikenHaraldSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

FN är en skitorganisation som styrs av judar och ser som sin uppgift att förstöra den civiliserade världen genom att tvinga på dom all världens patrask.

Harald
Medlem

Det finns inga och har aldrig funnits några klimatflyktingar. FN ljuger. Dom försöker hitta alla anledningar till att öka invasionen från Mena länderna till väst. Ingen människa kan fly på grund av klimatförändringar under sin livstid för såna förändringar tar årtionden. Om klimatet är globalt skulle folk lika gärna fly till Mena. Svenskar och tyskar flydde lilla istiden ända in på 1800 talet till Brasilien och flera andra delar av Amerika. Kom ihåg vad FN har meddelat: Massmigrationen är oundviklig, nödvändig och önskvärd. Dom vill ha det så här. Och vem är dom? Läs Siegfrids inlägg. Nationernas Förbund fortsätter kriget… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Du har så rätt.
FN (Israel) vill flytta så många som möjligt från MENA till den nordliga delen av världen (Sverige). Här väntas alla möjliga problem som elbrist. En folkförflyttning från MENA och ett folkutbyte i Norden?