FN-rapport slår larm om antisemitism och Israelkritik

ISRAELKRITIK. I en FN-rapport som presenterades på måndagen varnar organisationen för ökande antisemitism och kritiserar den Israelkritiska BDS-rörelsen.

Ahmed Shaheed, FN:s specialrapportör för religionsfrihet, varnar för antisemitism. (Skärmbild).

I en rapport som presenterades på måndagen varnar Ahmed Shaheed, FN:s specialrapportör för religionsfrihet, för att antisemitismen i världen ökar. Han kritiserar också den Israelkritiska BDS-rörelsen (bojkott, desinvesteringar och sanktioner).

I rapporten skriver Shaheed att han är ”oroad över den växande användningen av antisemitiska troper bland vit makt-grupper, inklusive nynazister och medlemmar i radikala islamistiska grupper”. Troper är uttryck som förändrar ordens vanliga mening till något annat.

Vidare skriver Ahmed Shaheed att det handlar om ”slagord, bilder, stereotyper och konspirationsteorier menade att stimulera och motivera fientlighet, diskriminering och våld mot judar”.

Som ett led i kampen mot antisemitismen menar Ahmed Shaheed att FN:s generalsekreterare bör inrätta en tjänst på hög nivå med ansvar för att samtala med judiska samhällen över hela världen, samt att övervaka antisemitism.

Shaheed försvarar rätten till bojkott, men betonar samtidigt att ”uttryck som bygger på antisemitiska troper eller stereotyper, förkastar Israels existensberättigande eller förespråkar diskriminering av judiska individer på grund av deras religion, bör fördömas”.

Rapporten riktar också kritik mot vad den kallar ”vänster-antisemitism”, det vill säga grupper med antirasistiska eller antiimperialistiska åsikter som använder ett antisemitiskt språk i sin ilska mot Israel.

Israels FN-ambassadör Danny Danon berömmer rapporten och säger enligt Jerusalem Post:

— Påståendet att BDS-rörelsen uppmuntrar antisemitism är ett viktigt FN-uttalande.

Ahmed Shaheed, som tidigare haft rollen som FN:s utsände rapportör för att granska tillståndet för de mänskliga rättigheterna i Iran, har av den iranska regeringen anklagats för att vara ”agent för Sionistregimen och för CIA”.

Källor:
UN REPORT ALARMED BY GROWING ANTISEMITISM, CRITICIZES BDS
UN’S HUMAN RIGHTS MONITOR IS A MOSSAD SPY, IRAN ALLEGES

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PeterKlausAnders Jonsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

FN är en (((globalist))) organisation som måste krossas.

Klaus
Medlem

Slå larm om pervers marxistisk Talmud-politik och Kalergi-planen! Världsherraväldejudar (Illuminati) är terrorister och folkmördare!

Peter
Medlem

Helt åt skogen! Beträffande judarna har vi ju flertusenårig historia bakom oss som facit, och de fortsätter oförändrade i samma hjulspår!