FN kräver mer invandring till Sverige

FRÄMLINGSINVASIONEN. UNHCR:s chef kräver att Sverige lättar på reglerna för invandring.

Filippo Grandi. Foto: Creative Commons.

UNHCR-chefen Filippo Grandi kräver nu mer generös invandring till Sverige, rapporterar TT via Svenska Dagbladet (SvD).

Grandi som har varit FN:s flyktingkommissarie sedan 2016 ser med oro på den så kallade migrationsuppgörelsen i Sveriges riksdag. Han anser att den svenska invandringspolitiken redan är för restriktiv.

Att genom exempelvis ha tidsbegränsade uppehållstillstånd som huvudregel, och samtidigt införa krav på försörjning samt att kräva språk- och samhällskunskaper för att få permanent uppehållstillstånd, är en ”farlig väg” att gå, hävdar Grandi.

Tillfälliga uppehållstillstånd är nämligen enligt Grandi dåliga för den så kallade integrationen. Sådana sänker incitamenten för att bli en del av samhället. Ju fler familjemedlemmar som får komma, desto bättre.

Sedan Grandi tillsattes har han med ”oro” sett hur allt fler ”rika” länder stramar åt sina riktlinjer för globala migranter.

Under sina besök i Sverige har han flera gånger kritiserat bland annat de långa handläggningstiderna för asylärenden, säger han till SvD i en internetintervju från sitt kontor i schweiziska Genève.

Samtidigt hyllar UNHCR Sveriges invandringspolitik. Det finns enligt Grandi inte något annat land som har varit lika generöst i att ta emot människor från tredje världen. Men det ”viktigaste budskapet är att det måste fortsätta på det viset”, säger han.

I den nu i svenska medier flitigt omtalade migrationskommittén, har Miljöpartiet förmått Socialdemokraterna att vägra införa ett asyltak. Ändå är kommitténs existens oroande för Grandi, eftersom han bekymrar sig för beslut som kan leda till begränsningar i invandringen, när den tvärt om ”måste” öka.

— Det är dags att lätta på några av de stränga reglerna, däribland restriktionerna kring familjeåterförening. Det är viktigt att åtgärda det. En ensamstående man är betydligt svårare att integrera än en familj, säger Filippo Grandi.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
29 dagar sedan

Visst – familjen. NRP hade på den tiden resonemanget att utvisa kriminella med familjen . som sagt FN beordrade ju att inte splittra samhörigheten med familjen. Om det gäller invandringen borde det gälla utvandringen också.

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
29 dagar sedan
Reply to  Vera

Det är hemskt att de ensamkommande lider så mycket av att vara ensamma i ett främmande land. De måste så fort som möjligt få återförenas med sina familjer. Varje dag som de tvingas att vistas här ärbarnmisshandel, speciellt med tanke på hur lätt de kan falla offer för svenska pedofila batikhäxor. De måste skickas tillbaka till sina hemländer inom ett par dygn, allt annat är rena tortyren för dessa stackars baaaarn.

Last edited 29 dagar sedan by Jan Hjelm
Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
29 dagar sedan

Sverige är redan värst i världen på att importera mörkt avskräde om man räknar per capita och ändå så kräver FN att vi ökar importen.Är det någon som tvivlar på att FN styrs av judar och Sverige är deras experimentland på hur man gör för att förstöra den civiliserade världen och låta judarna få den totala makten.

Lotta
Nybörjare
Lotta
29 dagar sedan

Världen kräver mer invandring till ISRAEL!

Wäring
Nybörjare
Wäring
29 dagar sedan

De där sverigevännerna…de ska alltså rädda landet, inte göra något åt de som sitter bakom spakarna.
Inför 2022 kommer det bekanta snacket om ”ödesval” att höras, från personer som faktiskt, genom att gå och rösta, ger sitt stöd till just de krafter som står för eländet. Den kopplingen verkar vara omöjlig för dem att upptäcka.

Den emotionella rörelsen är hopplös.

Klaus
Nybörjare
Klaus
28 dagar sedan

Filippo Grandi är en fara för hela Europa, en fiende.

Last edited 28 dagar sedan by Klaus