FN: Dejtingappar bakom världsepidemi av könssjukdomar

HÄLSA. Antalet smittotillfällen av könssjukdomar är uppe i nya rekordnivåer över hela världen, larmar WHO. Tillgången till tillfälliga sexuella kontakter via dejtingappar och att folk inte längre bryr sig tros ligga bakom.

Klamydia, gonorré, syfilis och trichomonas tillhör de vanligaste botliga könssjukdomarna i världen. Enligt en ny rapport från FN-organet Världshälsoorganisationen (WHO) smittas någon av en av dessa sjukdomar en miljon gånger varje dag, eller 376 miljoner smittotillfällen per år.

— Vi anser detta vara en dold epidemi, en tyst epidemi, en farlig epidemi som är ihållande globalt, säger expertläkaren Melanie Taylor som också är rapportens huvudförfattare vid en presskonferens.

Detta är också exklusive virussjukdomar såsom herpes, HPV, hepatit och hiv. Man förvånas över att spridningen av sjukdomar inte minskat sedan 2012, trots att tillgången till utbildning och information om könssjukdomar sedan dess har ökat.

WHO tycks se ett mönster där människor helt enkelt inte längre tycks bryr sig om risken att smittas.

— Man har dejtingappar och allt sådant där, så förmodligen är det en del av förklaringen – det blir mer tillgängligt, så folk har mer sex och då får man mer könssjukdomar, säger Teodora Wi, WHO:s specialist på könssjukdomar.

LÄS ÄVEN: En destruktiv dejtingkultur

Ett problem med att allt fler smittas med könssjukdomar är att sjukdomarna kan muteras när de behandlas. Man ser exempelvis allt fler fall av ”supergonorré” som blivit mer eller mindre resistent mot antibiotika.

Källa:
FN: ”z” av könssjukdomar – dejtingappar kan ha ett finger med i spelet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Child-Of-GodEthnyRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Undrar vilka som tjänar mest på denna utveckling. Läkemedelsbranschen?

Child-Of-God
Medlem

helvetets makter, säkerligen.

de har haft som agenda att förstöra familjerna, den kristna värdetraditionen och allt som är värt att kallat heligt och gott.

Ethny
Medlem

Så, Vilka är det nu som äger dessa (((dejtingsappar))) månntro. Detta är väl en win/win för de man inte får kritisera. Förstår inte hur man ens kan vilja använda sådana appar enbart för samlag, dekadent beteende. Det hela är dock lite motsägande då den svenska regimen har tagit bort plikten att behöva anmäla eller berätta för … smittskyddsombudet, tror jag? Men framförallt partnern om man har HIV. Eller ifall det var om man får en behandling / medicin för det, dvs sk bromsmedicin. Fastän det finns en smittorisk att den andra kan drabbas förstår jag inte hur de kan rättfärdiga… Läs mer »

Child-Of-God
Medlem

finns ett litet problem i att små barn lär sig, iaf redan på förskolan(och i vissa fall börjar det hemma..), att man är tydligen inte pojke och flicka, utan man kan välja och en familj kan se ut hur som helst, och den som säger något annat är en hatare!

sen visar de bilder på hur olika samlagsställningar ser ut, på uppdrag av perversa som lär fastnat i Djävulens fälla för länge sedan.

nä fy fan alltså, det gäller att passa barnen!

Ethny
Medlem

Precis, barn ska vara barn, PUNKT! Inte rikta dekadens, HBQTXYZ-propaganda, ”Klimatångest” etc. Hur tänker ett barn t.ex om en viss individ (((Greta Thunberg))) säger att vi alla snart kommer att dö om vi inte förhindrar (((”klimathotet”)))? Klart som fan (ursäkta ordvalet) att de blir rädda. De kan inte uppfatta betydelsen och hur det är i verkligheten, att detta enbart är (((lögner))) och att människan INTE kan påverka det på något sätt. Det är ingen information som de kan ta in, bearbeta och processera utan istället tror att man de facto kommer att dö. Detta gäller även allt annat. Det är… Läs mer »