Flyktingar vägrar identitetskontroll – fördes över svenska gränsen i natt

SVERIGE. De så kallade flyktingarna som vägrade stiga av tågen i Danmark då de inte ville genomgå en identitetskontroll släpptes ändå in i Danmark och har nu transporterats in i Sverige. Uppgifter gör gällande att de transporterades in av bilar körda av frivilliga som hjälper till att smuggla in invandrarna i Sverige.

Det var under tisdagen och onsdagsmorgonen som tågen med flyktingar anlände från Tyskland till Danmark. Där krävde polisen en identitetskontroll, något som flyktingarna vägrade. Istället uppehöll de sig på tågen fram tills 22-tiden igår kväll då danska myndigheter, som tidigare sagt att alla tåg från Tyskland ska stoppas, gav med sig och lovade att flyktingarna skulle få ta sig vidare mot Sverige för att söka asyl.

Flyktingarna uppges ha körts över gränsen av frivilliga bilar. Totalt ska det röra sig om 250 lyxflyktingar som vägrar att söka asyl i Tyskland och Danmark då de vill till Sverige.

Frågan kvarstår om svensk polis kommer kontrollera identitet på flyktingarna.

Källa:
200 flyktingar har fått lämna Rødby

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments