Flygplan kapat i Egypten

UTRIKES. Ett passagerarflygplan har kapats i Egypten och beordrats att flyga till Cypern. Kaparen hotade besättningen med att detonera ett bombbälte om de inte gjorde som han sa.

Ett egyptiskt passagerarplan tillhörande Egyptair som var på väg från Alexandria till Kairo kapades tidigare under tisdagsmorgonen. Vid halv nio begärde flygplanet att få landa på flygplatsen i Larnaca efter att ha meddelat att planet kapats. Kaparen krävde att planet skulle flyga honom till Cypern annars skulle han utlösa ett bombbälte som han hade på sig.

På planet fanns mellan 55-81 personer ombord på planet och efter förhandlingar ska ett 30-tal ha släppts. Kvar på planet finns besättningen och ett antal utländska resenärer. Endast egyptiska passagerare har tillåtits lämna planet och de passagerare som hålls kvar är britter och amerikaner.

Enligt Cyperns utrikesminister har kaparen ännu inte kommit med några krav men sagt sig vara villig att släppa passagerare.

Källa:
Utlänningar hålls kvar på kapat plan

 

 

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om