Flygplan evakuerat på norska Rygge – bombgrupp på väg

NORGE. Ett flygplan som skulle flyga till Manchester från flygplatsen Rygge har evakuerats under kvällen. Bombgruppen förväntas vara på plats strax efter klockan 22.

Under söndagskvällen evakuerades ett flygplan vid den norska flygplatsen Rygge. Detta ska ha föranletts av att två utländska personer betett sig märkligt och ett vittne ska ha hört ordet ”bomb” nämnas.

— Det var en diskussion mellan två utländska personer på en toalett. Vittnen uppfattade detta som misstänksamt i och med att ordet ”bomb” sades, säger insatsledare Anders Strømsæther till norsk media vid en presskonferens.

Flygplanets kapten blev underrättad om händelsen och evakuerade omedelbart planet samt larmade polis. Enligt Strømsæther fick man kontroll över personerna och man jobbar nu med att förhöra dem och ett antal vittnen.

Polisens bombgrupp är inkallad och förväntas komma till platsen för att undersöka föremål vid strax efter klockan 22.

Källa:
Fly evakuert på Rygge

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om