Flygkrasch i Iran – alla 176 omkom

IRAN. Ett ukrainskt flygplan, en Boeing 737, kraschade under natten strax efter start från Teherans flygplats. Alla 176 personer ombord omkom.

En Boeing 737 från ett ukrainskt flygbolag störtade under natten i Iran. Planet hade 167 passagerare och nio besättningsmän. Tio svenska medborgare ska ha befunnit sig på planet, som var på väg till Ukrainas huvudstad Kiev.

Alla ombord omkom.

Flygplanet lyfte vid sextiden på morgonen, lokal tid, från den internationella Imam Khomeini International Airport i huvudstaden Teheran och kraschade strax efter start.

Man vet ännu inte vad som orsakade kraschen, men enligt den iranska nyhetsbyrån IRNA misstänks ett tekniskt fel ligga bakom. Under natten pågick ett flertal raketattacker mot amerikanska mål i Iran, men det är oklart om kraschen är kopplat till detta.

På olika filmklipp kan man se att flygplanet brinner när det störtar och exploderar när det tar mark.

Flygbolaget Ukraine International Airlines har informerat att de ställer in samtliga flyg till Teheran på obestämd tid.

Källa:
176 döda efter flygkrasch i Iran

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
EthnyCaesar-Aureliuspeckerwood Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
peckerwood
Medlem

mossad/cia som har utført dette? for å ha en full rapport om iran sin skyld 1 time etter?

Ethny
Medlem

Tror inte det var CIA. Mossad då i sådana fall om det nu skulle vara någon sådan händelse som jag dock inte tror på. Annars hade trots allt Iran gått ut med att Israel har begått krigshandling och hade då fått vatten under fötterna att attackera Israel. Min tanke är att de gick ut med att det var en olyckshändelse för att inte oroa befolkningen, för att sedan reda ut på vad som faktiskt har hänt. Tänk på vad som skulle ske om (((de))) blev avslöjade, nä… De tittar nog istället på samtidigt som de smeker sina händer samtidigt som… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

”– Ett antal svenskar har förolyckats i flygkraschen i Iran. Vi arbetar intensivt med att få klarhet i antalet, säger UD:s presskommunikatör Buster Mirow Emitslöf till Expressen.”

Inget om att kommunalskatten troligen kan sänkas med ett antal kronor i de ”drabbade” kommunerna …

comment image

Ethny
Medlem

+ en etnisk svensk tydligen som har rasblandat och har två barn… hade.