Flopp för extremvänsterns BLM-möte i Malmö – SVT hjälper till

MALMÖ. Låga deltagarantal för extremvänstern, men SVT gör sitt bästa för att haussa upp antalet i propagandan.

Tidigare under dagen har extremvänstern hållit en Black Lives Matter-demonstration på Möllevångstorget i Malmö. Nordfront var först med att avslöja att mötet arrangerades av extremvänstern där arrangörerna bland annat utannonserat mötet på AFA-kopplade sidan Gatorna.info och gett instruktioner om black block-klädsel.

Skattefinansierade SVT valde trots detta att göra reklam för mötet genom att lyfta upp det som ett stort arrangemang som väntade 2 000 personer, eller minst 700 sådana.

Men demonstrationen blev en stor flopp med inte ens 200 deltagare. Dessa siffror avslöjas av SVT:s egna filmmaterial samtidigt som man i samma artikel, och till och med i bildtexten, ljuger om att det var 500 personer på plats. När SVT filmar över folkmassorna kan man se att det på sin höjd var 150 deltagare på plats och långt ifrån några 500 personer.

Foto: Skärmdump från SVT:s ”500 personer” på Möllevångstorget

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments