Flicka utsatt för stöld och våldtäktsförsök på under en kvart

MÅNGKULTUR. Det var när en berusad 17-årig dansk flicka somnade på tåget på väg hem som hon utsattes för sexuellt övergrepp och stöld av två invandrare natten till lördagen den 24 augusti.

danmark

En 17-årig flicka var på väg hem från en promenad då hon steg på tåget. Berusad föll hon i sömn med sin väska bredvid sig. En man satte sig bakom henne och började rota i hennes väska. Det tog honom sju minuter att ta hennes bärbara dator från väskan utan att hon märkte det.

Fem minuter efter att tjuven lämnat henne kom en ny man och satte sig på sätet bredvid henne. Mannen började ta henne mellan benen och stoppade ner sin hand i hennes blus. Sedan började mannen onanera och försöka kyssa henne samtidigt som han upprepade gånger envist sagt ”please sex, please sex”.

Flickan fick nog och började sparka mannen i skrevet för att till slut kunna gå av tåget och ta sig hem i säkerhet.

”Övergreppen är mycket allvarliga. Att utnyttja en 17-årig tjejs tillstånd på det här sättet. Inte bara har hon fått något att dricka och är trött, men det är helt enkelt… ja, jag kan nästan inte finna ord för det”, ska polisen Michael Kjærsgaard som utreder fallet ha sagt.

Efter att polisen förgäves försökt att identifiera männen i över en månad släppte de en övervakningsfilm från händelsen i det danska kriminalprogrammet ”Station 2”. Flera tips ledde till att polisen kunde identifiera och gripa en 34-årig man. I förhör har 34-åringen erkänt men anhölls endast för blottning eftersom polisen inte kunnat bevisa våldtäktsförsök. Sedan 34-åringen identifierats har 11 olika undersökningar påbörjats mot honom. Mannen är av utländsk bakgrund med uppehållstillstånd.

Polisen vet inte om männen känner varandra och arbetar tillsammans, eller om det bara var en tillfällighet att två förbrytare med kort mellanrum gav sig på offret. På övervakningsvideon polisen släppt ses männen hälsa på varandra.

”Vi kan se att de hälsade på varandra, men vi vet inte säkert om de arbetade tillsammans”, ska Kim Lech från Midt- och Västsjällands-polisen ha sagt.

Se film från övervakningskameran nedan:

Källor:
Her bliver 17-årig sexkrænket i S-tog
17-årig seksuelt krænket i S-tog

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments