Flicka får inte spela i pojklag – klubben stäms

GALENSKAP. En stämningsansökan ska lämnas in med anledning av att en flicka inte tilläts spela i ett pojklag i Skåne.

Efter att en flicka nekats att spela i ett skånskt pojklag har ”Malmö mot diskriminering” börjat fila på en stämningsansökan mot laget:

— Vi lämnar den under veckan, säger Johanna Ingemarsson.

Att flickan, som bytt namn från Julia till Julle, inte får spela i pojklaget är något som anses vara diskiminerande, trots att hon är flicka både biologiskt och juridiskt. Flickans mamma Petra tycker att det är klubben som gjort fel:

— Det känns ledsamt, min förhoppning är att det ska komma ut kunskap och förståelse ur detta, och det upplever jag inte att det har gjort. Klubben förstår inte att de gjort fel. Det är Julle som är utsatt. Men de tycker att det är synd om föreningen som behöver bli utsatt för den här situationen.

Huruvida klubben kommer råka i kläm för att de vägrat låta en flicka spela i ett pojklag återstår att se.

Källa:
Julle utslängd av laget – stämmer nu klubben

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Karl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

När jag läste om detta första gången fattade jag det som att det var en svensk pojke vid namn Julle som inte fick spela i ett flicklag, men nu börjar polletten trilla på plats; det var tvärtom.

Karl-Путин A
Medlem

Samtidigt som svensken skäms för att avla rasrena svenska barn så klampar rasfrämlingarna in på vårdcentralerna och kräver fertilitetshöjande piller så att deras honor kan föda 10 ggr fler genetiska s*p*r än lata svenskar.