Flertalet katter har hittats glykolförgiftade i Landskrona – tvingats avlivas

SKÅNE. Polisen i Skåne går nu ut och varnar allmänheten efter att flera katter i samma område har blivit glykolförgiftade och tvingats avlivas. Polisen misstänker att det rör sig om djurplågeri.

Från och med i november ifjol tills januari i år upptäcktes det att flera katter i Asmundtorp i Landskrona kommun i Skåne mådde dåligt och betedde sig märkligt. Katterna började därefter att kräkas och krampa och fick avlivas. I flera fall misstänkte veterinären att det handlade om att de utsatts för glykolförgiftning.

I torsdags förra veckan hittades ytterligare en katt död utan yttre skador. Polisen tror nu att även den katten har drabbats av glykolförgiftning.

Polisen misstänker att det handlar om djurplågeri och går nu därför ut och ber allmänheten att vara extra vaksamma runt Polkastigen och Klarinettstigen i Asmundtorp.

Källa:
Polisen i nordvästra Skånes Facebook-sida

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RokvikenJan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Envar som plåga katt skall vara biltog och må saklöst dödas.

– Hjelms Lagbok

Rokviken
Medlem

Är man en djurplågare är steget inte långt till att plåga och döda människor.