Flera läkare på Gotland saknar läkarlegitimation

INRIKES. En revisionsrapport som lämnades in till regionsledningen på Gotland i fredags visar att flera läkare har fått arbeta inom vården utan att ha behörighet att göra det.

Det var i fredags som en revisionsrapport lämnades in till regionsledningen på Gotland och rapporten visar att tre personer som arbetar som läkare på Gotland saknar behörighet att göra det. Regionen hade helt missat att kontrollera huruvida personerna hade en giltig läkarlegitimation eller inte.

— Det är klart att det är allvarligt. Vitsen med legitimation är ju att man ska vara säker på att man kan uppfylla de krav som ställs på en, säger Carin Backlund, ordförande för regionens revisorer.

Vidare säger Backlund att hon är förvånad över att rapporten överhuvudtaget hittat läkare utan behörighet. Patienter utgår ju att det är riktigare läkare som behandlar dem. Backman tror dock inte att vården har påverkats av de obehöriga läkarna.

Carin Backlund vill inte spekulera i varför en person utan läkarlegitimation tar anställning som läkare.

Källa:
Tre obehöriga läkare på Gotland

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
VictorKarl AAnnaDevaKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Det är anpassningseffekten. Sverige blir mer likt Orienten och Afrika under marxistisk regering.

Deva
Medlem
Deva

Hela sjukvårdssystemet och all Medicinsk forskning kommer i framtiden behövas göras om från grunden. Läkare idag kan inte ens ge kostråd eller verkar ens förstå att det vi äter påverkar hälsan, mycket ses istället för sjukdomar som kommer från ingenstans och som kräver livstids medicinering från den korrupta läkemedelsindustrin i vilken vanligt folk har noll insyn. All forskning som sker bakom låsta dörrar idag, tycks syfta till att utveckla produkter som kräver så lång medicinering som möjligt utan att på riktigt bota problemet, goyim ska varje månad betala för sin medicin liknande ett mobilabonnemang eller ränta., ofta utan insyn i… Läs mer »

Anna
Medlem
Anna

Ännu större anledning att vi bryter oss loss från dessa instanser. Undvik sjukvården så långt det är möjligt. Vi kan ta hjälp av folk med behörighet inom rörelsen istället.
Jag har ingen legitimation men kan sy och är inte rädd för blod. Skriv upp mig som volontär.
Nu ska jag åka till Biltema och införskaffa mig ett nytt first aid kit till bilen så att jag är garderad inför Almedalen … hehe!

Karl-Путин A
Medlem

Vänta bara 10 år till så har INGEN ”läkare” på Gotland läkarlegitimation, eller någon annanstans i Sverige heller. Det har varit kutym länge att läkarna inte söker orsaken till sjukdomstillståndet, utan går direkt på FASS för att hitta ”medicin” som möjligen passar till symptomen.

Victor
Medlem

Sverige är som en parodi på Simpsons. Nästa gång du behöver vård snart blir du väl behandlad av Dr Nick Rivera själv! https://m.youtube.com/watch?v=CQMJolaxmR8