Fler vårtecken – nu i Norrköping

INRIKES. Nu har fler så kallade vägpirater dykt upp i landet. Under måndagen larmades polisen till Sandbyhovsrondellen där en zigenare försökt byta bort ringar av gul metall mot mobiltelefoner.

vägpirat

Vid lunchtid under måndagen hörde en person av sig till polisen då en zigenare uppehöll sig i närheten av Sandbyhovsrondellen i Norrköping och försökte stoppa bilister. Zigenaren ska även ha försökt byta bort vad man misstänker är falska guldliknande ringar mot mobiltelefoner. När polisen anlände till platsen var piraterna försvunna.

— Vi har inga spår efter några vägpirater, men de har varit synliga på flera platser i länet, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Även polisen i Linköping har fått in anmälningar om misstänkta vägpirater som synts till både norr och söder om staden ner mot Åtvidaberg. Även Örebrotrakterna ska ha haft besök.

Agnevik ställer sig frågande till hur det kan löna sig att försöka lura bilister då han inte tror att det är många som stannar och låter sig luras.

— Uppenbarligen är det några som stannar och det kanske räcker med att en om dagen gör det, men det är svårt att se att det finns någon lönsamhet i brotten med tanke på att bensinen inte är gratis, säger han.

Källa:
Vägpirater slog till i Norrköping

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments