Fler svenska fartyg ska rädda båtflyktingar

MEDELHAVET. Den svenska inrikesministern är stolt över fartyget Poseidons arbete med att rädda invandrare i sjönöd och meddelar att fler fartyg kan komma att skickas till Medelhavet för att hjälpa till att berika Europa.

båtflyktninger

Fartyget Poseidon har räddat närmare 5000 främlingar sedan man började patrullera Medelhavet i en gemensamt europeisk räddningsaktion. Flera av invandrarna har sedan erbjudits att söka uppehållstillstånd i Sverige.

Inrikesminister Anders Ygeman har besökt Kustbevakningens fartyg Poseidon och uppger att han är stolt över svenskarnas arbete.

— Jag är oerhört stolt över de insatser Kustbevakningen gör i Medelhavet. De har hittills räddat närmare 5.000 personer på flykt i undermåliga fiske- och gummibåtar, säger Ygeman.

Den sista augusti kommer dock fartyget att ersättas av ett franskt. Men planer finns på att skicka ett annat fartyg för att fortsätta den svenska insatsen, denna gången i Greklands kustvatten. Kustbevakningens mandat att hjälpa till med att sjörädda invandrare sträcker sig till första maj nästa år, sedan krävs ett nytt mandat från regeringen för att kunna fortsätta ta främlingar till Europa.

Källa:
Ännu ett svenskt fartyg kan börja rädda flyktingar i Medelhavet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments