Fler marockanska medborgare utvisas från Sverige till Marocko

MASSINVANDRINGEN. Marockanska myndigheter har ändrat reglerna gällande återvändande medborgare som saknar id-handlingar. Vilket underlättat för bland annat Sverige att skicka tillbaka de så kallade gatubarnen som uppehåller sig i landet.

Marockanska “gatubarn” på Sergels torg i Stockholm.

Omkring 800 marockanska “gatubarn” som livnär sig på kriminalitet bedöms uppehålla sig illegalt i främst Stockholm och Göteborg.

Tidigare har de marockanska myndigheterna vägrat att ta tillbaka sina egna medborgare då de saknat id-handlingar vilket har inneburit stora problem för svenska polisen att utvisa personer från Sverige till Marocko.

De marockanska myndigheterna har nu ändrat reglerna kring medborgare utan id-handlingar och börjat acceptera att ta tillbaka personer som befinner sig illegalt i Europa. Hittills i år har man i Sverige kunnat utvisa 82 marockaner. Vilket fortfarande är en låg siffra då 800 illegala marockaner endast är dem man känner till. Mörkertalet kan nog handla om den dubbla siffran minst.

Källa:
Fler utvisas till Marocko

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments