Fler kommuner säger nej till påtvingade ”flyktingar” – men endast på grund av ekonomin

MÅNGKULTUREN. Det av regeringarna utlovade guldregnet över Sverige i massinvasionens spår uteblev och har blivit till en ekonomisk mardröm för kommunerna.

Enligt en enkät som TV4 har skickat ut vill allt fler kommuner vägra lyda statens krav på att ta emot fler så kallade flyktingar.

Bosättningslagen som tvingar kommuner att ta emot och ansvara för ”flyktingarna” kritiseras alltmer av kommunerna.

Kommunalrådet i Sölvesborg, Louise Erixon (SD), har väckt uppmärksamhet genom att lösa problemet med alla dyra rasfrämlingar som kommit till Sölvesborg med att dessa ska skickas vidare till vänsterstyrda kommuner, eftersom det är ”vänstern” som sagt att invandringen skulle bli en vinst; detta utan att nämna att den senast moderatledda regeringen sade samma sak.

– Vi erbjuder nu röda kommuner att ta emot Sölvesborgs nyanlända, då flera framhållit att det innebär en stor ekonomisk vinst, skriver Louise Erixon.

Bengtsfors hakar på
Efter Erixons och Sölvesborgs utspel har nu Bengtsfors hakat på. Ordförande för kommunstyrelsen i Bengtsfors, Stig Bertilsson (M) tänker också bestrida bosättningslagen för invandrare.

Kännetecknande för dessa kommunala ”uppror” mot statens mottagningstvång är att dessa börjat komma först när kommunernas ekonomi går dåligt.

Kritiker pekar på att det även finns andra värden i ett samhälle som får det att fungera och dess folk att ha det bra.

Källa:
Bengtsfors vägrar ta emot flyktingar: ”Högst rimligt”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Solidaritet som måste påtvingas genom en lag är ingen äkta solidaritet. Se bara på Löfvens patetiska försök och naiva tro att EU:s länder solidariskt ska öppna sina länder för massinvasion. De låtsas som om det regnar. Kommunerna anger ekonomin som skäl till att ta emot nyanlända. Det är bra att de vaknar upp en efter en och månar om den befintliga befolkningen i första hand. Sedan länge har så gott som alla på den nationella sidan insett att svenskarna inte kommer att vakna förrän massinvandringen slår mot den egna plånboken. Nu börjar vi vara där. Om kommun efter kommun vägrar,… Läs mer »