Fler anmälningar har kommit in om övergrepp på festivalen We are Sthlm

INRIKES. Åtta ofredanden inträffade under festivalen We are Sthlms första dag. Nu har ytterligare tio anmälningar om övergrepp anmälts.

Nordfront har tidigare rapporterat om att polisen fick in åtta anmälningar om sexuella ofredanden, sju anmälningar om misshandel och en grov stöld under festivalen We are Sthlms första dag i tisdags. Polisen ska även under dagen ha avstyrt ett slagsmål där en av parterna varit beväpnad med ett järnrör.

Festivalens andra dag blev inte mycket bättre, då ytterligare tio anmälningar om övergrepp gjordes till polisen.

— Jag vill betona att siffrorna är mycket preliminära så här tidigt, vi kommer att ha säkrare siffror framåt förmiddagen, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

We are Sthlm är en gratisfestival som främst riktar sig till ungdomar mellan 13 till 19 år och pågår mellan 16-21 augusti. Under 2015 anmäldes 20 fall av ofredande under hela festivalen.

Källa:
Fler anmälningar om övergrepp på festival

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments