Flator, fri invandring och poliser i turban

De etablerade politiska ungdomsförbunden blir allt sjukare. Nyligen valdes Mikael Damberg till ny ordförande i SSU. I samband med detta sa han bland annat att ”SSU ska ta vara på den samhällskritik som finns i den nysvenska rappen”. Ordföranden i Liberala Ungdomsförbundet, Birgitta Ohlsson, är inte sämre. Hon anser att LUF bör prioritera de sakfrågor som hon kallar för de fyra F:en – Federalism, Feminism, Flator och Fri invandring.

Socialdemokratiska ungdomsförbundets (SSU) kongress i Västerås den 4 augusti året 1999, en till synes helt vanlig omröstning till ungdomsförbundets post som ordförande. När kamerorna från etermedia anländer ligger förvirrade svenska flickor på golvet och gråter högljutt och hjärtskärande. Kongressen har urartat i ett rent spektakel där förloraren, tillika den av media framskjutna, Astudillo´s anhängare ligger i vestibulen och lipar i direktsänd TV.

Media tar ofta ungdomsförbundens parti i olika frågor och talar om splittringar, generationsklyftor och annat som tyder på att moderpartiet är gammalmodigt och förlegat. Syftet är att få moderpartierna i en för media mer gynnsam linje i frågor som till och med för riksdagspartierna kan vara kontroversiella. Vi talar om frågor som homosexuellas rätt till adoption, fri invandring samt NATO-medlemskap. Homosexuellas rätt att adoptera är en fråga som alla partier utom KD ställt sig positiva till att utreda för länge sedan utan att någonting tycks hända, vilket tyder på att man även i dessa kretsar ser frågan som lite känslig.
– Det är pinsamt att Leijonborg är emot homosexuellas rätt att få adoptera barn, säger Liberala Ungdomsförbundets nya ordförande Birgitta Ohlsson.
De sjuka reformerna i samhället tycks gå för långsamt och medierna jobbar nu för högtryck på att ungdomsförbunden (de som skött sina kort väl) ska bli en politiskt lättmanipulerad kraft att räkna med!
Senast i raden är alltså Liberala Ungdomsförbundets (LUF) nya förbundsordförande Birgitta Ohlsson. Denna feminist och vegan har fått flera aggressiva utlägg mot moderpartiet spridda genom media bara på några dagar. Bland de viktigaste uppgifterna tycker Birgitta vara att ”våga ta strid mot folkpartiet om det krävs. Att välja sina strider väl, men så länge partiet har homofobiska, könsrollsstereotypa och antiinternationalistiska drag ska ledningen få höra det såväl internt som i media.”
Ohlsson menar också att civil olydnad kan vara nödvändig:
– Gäller det viktiga saker som mänskliga fri- och rättigheter, som till exempel att gömma flyktingar, måste man ibland bryta mot lagen, säger Ohlsson. Hon har i flera intervjuer sammanfattat de sakfrågor LUF bör prioritera med de fyra F:en – Federalism, Feminism, Flator och Fri invandring.

Men den som ändå jobbat för de märkligaste förslagen är nog SSU:s valkandidat Astudillo som tjurade i tv-rutorna efter valförlusten i SSU:s kongress. Man kunde i Dagens Nyheter den 31 juli läsa följande rubrik:
”Poliser i turban inte omöjligt” med följande öppningstext: ”Svenska företag kan bli tvingade att anpassa arbetstiden efter muslimska bönestunder och snart kan vi få se poliser i turban.”
Anledningen är att Astudillo hetsat ärkemarionetten Diskrimineringsombudsmannen (DO) att driva de nya lagarna till sin spets. Astudillo anser att den nya lagen inte är tillräckligt skarpt formulerad och kräver att det lagstiftas om mångfaldsplaner på samma sätt som på jämställdhetens område.
Astudillo kritiserar också både fack och arbetsgivare för att inte ta de här frågorna på tillräckligt stort allvar:
– Facket är exempelvis rädda för att det skulle innebära förändringar i arbetsrätten. Men det är en ogrundad rädsla. Vi behöver bara se mer till den potential som mångfalden ger.
Vinnaren i SSU:s kongressval Mikael Damberg är inte sen att följa trenden då han ser sina viktigaste uppgifter i att få ett ”mindre segregerat och mer feministiskt Sverige” och att ”SSU ska ta vara på den samhällskritik som finns i den nysvenska rappen”.

Med tanke på den ofolkliga och osunda inriktning de politiska ungdomsförbunden slagit in på kommer den tilltagande medlemsflykten från desamma inte att kunna hejdas av patetiska teaterutspel i media, utan istället med största sannolikhet att öka än mer.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments