Finskt journalistförbund kränkt över Sjögrens journalistiska succé under frihetsmarsch

FINLAND. Det finländska Journalistförbundet är oroade över att en ”nazist” varit ”utklädd till journalist” och ställt frågor till folk. Detta trots att Nordfront är en tidning med utgivningsbevis i Sverige.

Pär Sjögren intervjuar en meningsmotståndare under frihetsmarschen i Helsingfors. Foto: Nordfront.se.

Nordfront TV livesände från den nationalsocialistiska frihetsmarsch som hölls i Helsingfors på Finlands hundrade självständighetsdag. Framför kameran agerade kommunpolitikern och nästeschefen Pär Sjögren journalist. Sjögrens orädda och kontaktsökande stil, där han lät alltifrån demonstrationsdeltagare och arrangörer till finska politiker och meningsmotståndare komma till tals, har hyllats av tittarna både före och efter sändningen.

Den finska ”politiskt obundna” morgontidningen Turun Sanomat har nu gått ut och beklagat sig över att Sjögren under demonstrationen agerade som journalist för Nordfronts räkning, och därmed hade en gul pressväst på sig. Turun Sanomat citerar Finska Notisbyrån (STT), som varit i kontakt med finländska Journalistförbundets ordförande Hanne Aho:

— Det är en ytterst förskräcklig situation. Om sådant här beteende blir mer allmänt förekommande, så minskar förtroendet för samhälleliga aktörer.

Turun Sanomat skriver att det inte krävs tillåtelse för att ”agera som journalist”, men enligt Aho är Sjögrens agerande ändå problematiskt eftersom ingen kunde veta om Sjögren har presskort och tillhör en media som har ansvarig chefredaktör. Uppenbarligen har Hanne Aho missat att Nordfront är en tidning med utgivningsbevis i Sverige, och att Sjögren de facto agerade journalist åt Nordfront med ackreditering från tidningens ansvarige utgivare. Den gula pressvästen var alltså inte en maskeraddräkt med syfte att ”lura folk”, vilket Aho tycks antyda.

Vidare säger Aho att det här kan göra folk uppmärksamma på om någon ”utnyttjar pressfriheten”. Ifall man därmed menat att man måste vara med i Journalistförbundet för att få ställa frågor till folk är oklart.

Till skillnad från det finska journalistförbundet ser Nordfront dock framemot att fler systemkritiska journalister låter sig inspireras av Sjögrens rapportering under frihetsmarschen.

Nordfronts webbtvchef Robin Palmblad kommenterar:

— Att bli kallade för ”fejkjournalister” tolkar vi som att den judiska pressen är oroad över att vi aggressivt övertar deras roll som informationsförmedlare till de nordiska folken. Vi ser det som beröm och kommer att intensifiera arbetet med att skapa Europas och kanske världens mest actionfyllda och spektakulära livestreams. Vi har i skrivande stund totalt 24 253 visningar på Nordfront TV:s livestream från Helsingfors och säger: På återseende!

Se Pär Sjögrens hyllade insats under frihetsmarschen nedan:

Källa:
Toimittajaliiviin pukeutunut uusnatsien ruotsalainen johtohahmo haastatteli vastamielenosoittajia

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
9 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
AndersanschRokvikendBSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Så ska de tas! Avslöja lögnarna i journalistförbunden. Tala om att ”klä ut sig till journalist”, de som klär sin politiska styrning av journalistiken i ord som ”utnyttja pressfiheten” (ännu fler aktörer borde använda sig av, eller ”utnyttja” pressfriheten). Förtroendet för samhälliga aktörer minskar inte om aktörerna agerar, det minskar om aktörerna missbrukar det, och här är der journalistförbundet som missbrukar sin ställning som självpåtagen liktor i vad som de räknar som en journalist och inte. Hutlösa grisar! Företrädare för fake newsbolag som tar sig brösttoner när de inte får bestämma allt och vilka av deras lögner som ska gälla… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Jag trodde ”journalisterna” hade fullt upp med #MeToo. Men de är naturligtvis livrädda för all konkurrens från sanningsmedia.

_DH_
Medlem
_DH_

Visserligen kunde man tycka att i ett idealiskt samhälle så utger sig endast utbildade journalister för att vara press… Men hur länge sedan var det man senast såg faktiska journalister? Jag menar, allt dagens judekontrollerade hornalister tycks kunna är kulturmarxistisk doktrin. De tycks vara oförmögna och/eller ovilliga att granska makten. Allt de gör är som den där i NRK-dokumentären ställa frågor som: ”Hur tror ni de stackars judarna känner sig när du säger X? Hur tror ni de stackars judarna känner sig du säger Y?” Så jag ser inte varför en nationalist utan utbildning i journalistisk skulle vara mindre lämplig… Läs mer »

Ellen
Medlem

Bra jobbat.

Caesar-Aurelius
Medlem

Finländska Journalistförbundets ordförandeinna Hanne Aho, ännu en nedsupen alkoholist som har blivit befordrad enbart för att hon är en FFF (Ful Fet Feminist), det vill säga oduglig på allt annat än att sitta och fisa bakom ett skrivbord?

Jo, antagligen.

Sigfrid
Medlem

Riktigt bra jobbat och att msm inte gillar det visar att dom börjar bli oroliga för våra framgångar.

b¤d
Medlem

Hornalister.
Bäst att jag kniper käft.
Annars brinner det till och hasplar ur mig opassande yttringar. De anser sig ha hela kakan för sig själva. Journalisterna hos (((media))). Vi får ju inte framstå alltför bra eller civiliserade genom att lyssna eller låta andra komma till tals när NMR gör framträdande.

Dingla för f-n. Från lyktstolpen.

Ett ruttet lingon.
:-/

Rokviken
Medlem

Pär Sjögren är en naturbegåvning.

ansch
Medlem
ansch

Sjögren var som klippt å skuren för rollen som reporter. Hoppas å få se han i denna rollen många gånger igen!

Anders Jonsson
Medlem

Nordfront Radio och TV är mycket bra informations- och propagandaverktyg för vår sak och kamp. Alla som arbetar med det gör mycket bra ifrån sig.

Det är bara att fortsätta efter den utstakade vägen.

Hell seger!