Finska Polisstyrelsens bakslag: Inget ”tillfälligt verksamhetsförbud” för Motståndsrörelsen

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Åbo hovrätt har meddelat avslag på finska Polisstyrelsens begäran om ett tillfälligt verksamhetsförbud för Nordiska motståndsrörelsen. Beskedet innebär att Motståndsrörelsen officiellt kan fortsätta sin kamp som vanligt i Finland fram till hovrättens dom.

Det var den 30 november i fjol som Birkaland tingsrätt meddelade sitt skandalbesked om att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen i Finland. Beslutet kom efter vad som liknande en skenrättegång, där Polisstyrelsen med vaga argument om ”god sed” hade yrkat på att organisationens verksamhet skulle avvecklas genom ett juridiskt tvång.

Inledningsvis rådde en viss förvirring ifall domen hade vunnit laga kraft, eller ifall den var overksam fram till Motståndsrörelsens överklagan hade prövats i högre instans. Polisstyrelsen valde dock att begära ett så kallat tillfälligt verksamhetsförbud, vilket skulle innebära att förbudet skulle vara verksamt trots att det inte hade avgjorts ännu.

Svenska yle skriver att hovrätten avslår Polisstyrelsens begäran med motiveringen att en oregistrerad förening inte kan beläggas med ett tillfälligt verksamhetsförbud.

Det återstår att se när Åbo hovrätt väljer att pröva Nordiska motståndsrörelsens överklagan av förbudsdomen.

Källa:
Nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen får fortsätta sin verksamhet tills vidare

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SigfridGunnarLennartRami Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rami
Medlem

Lite positiva nyheter, dock skall man komma ihåg att oavsett vad folkförrädarna beslutar i sina (((domstolar))) så fortsätter kampen för ett fritt, enat & nationalsocialistiskt Norden oavtröttat!

Lennart
Medlem

Jag har aldrig förstått varför inte norden bildar en eget förbund. Samma folk och samma geografiska läge.
Kan det möjligen vara så att det står i strid med sionisternas girighet?

Gunnar
Medlem

I en korrupt stat blir man verkligen förvånad över varje beslut där rättvisan segrar.

Sigfrid
Medlem

En liten seger på vägen men vi får hoppas att det går vägen även i fortsättningen.