Finska Polisstyrelsen: ”Vi kommer att begära tillfälligt verksamhetsförbud mot Motståndsrörelsen”

FINLAND. Att den skandalomsusade förbudsdomen i Finland överklagas har inneburit att Motståndsrörelsen har kunnat fortsätta sin verksamhet som vanligt. Nu meddelar dock Polisstyrelsen att man har för avsikt att sätta stopp för det, genom att ansöka om ett tillfälligt verksamhetsförbud fram till hovrättens prövning.

Som Nordfront tidigare rapporterat beslutade Birkalands tingsrätt i Finland att förbjuda Motståndsrörelsens finska gren. Rättens beslut innebär att Motståndsrörelsens verksamhet i Finland blir förbjuden så fort domen vunnit laga kraft.

Om domen överklagas vinner den dock inte laga kraft för än den prövats av högre instans, vilket innebär att de delar av verksamheten som inte omfattas av förbudet kan fortsätta med sin verksamhet såsom tidigare. Den enda verksamheten som domen menar måste avvecklas omedelbart är den som sker inom ramen för den registrerade föreningen Pohjoinen perinne, som bland annat rör Motståndsrörelsens finska webbutik.

Rätten har dock inte nyttjat möjligheten att upprätta ett tillfälligt verksamhetsförbud som ska gälla under en tid för överklagan, vilket är orsaken till att verksamheten i Finland har kunnat fortsätta i princip ostört sedan domen.

Att rättens beslut saknar ett tillfälligt verksamhetsförbud innebär dock inte att något sådant inte kan komma att upprättas. Polisstyrelsen har nämligen möjligheten att ansöka om ett tillfälligt verksamhetsförbud mot Motståndsrörelsen i efterskott, vilket man nu tänker göra om Motståndsrörelsen väljer att överklaga beslutet. Uttalandet kommer efter att systemmedia i Finland förundrats över hur Motståndsrörelsen kan deltaga under självständighetsdagens frihetsmarsch.

Från Polisstyrelsen låter man meddela att man fattat beslut om följande: Om domen som utfärdades av Birkalands tingsrätt inte vinner laga kraft, så kommer polisstyrelsen att begära att Åbo hovrätt utfärdar ett tillfälligt verksamhetsförbud mot Motståndsrörelsens finska gren under överklagningsprocessen.

— En sådan ansökan kommer att lämnas in, säger Polisens överinspektör Heikki Lausmaa till finska YLE

Huruvida Åbo hovrätt kommer att ge sitt samtycke till Polisstyrelsens begäran återstår att se.

Källa:
Vastarintaliikkeen lakkautuspäätökseltä puuttuu vielä lainvoima – Poliisi ei voi estää mielenilmauksia itsenäisyyspäivänä

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Peter H. Norrland
Nybörjare
Peter H. Norrland
2 år sedan

Finlands styrande elit börjar visa ordentligt att den finska flaggans färger liknar en annan (((flagga))) mer och mer!

Klarspråk: Sions hantlangare i Finland döljer inte längre vilka som är herrar i huset med fler och fler trakasserier mot oss, men slutligen kommer det bara slå tillbaka på deras stora näsor!

HELL SEGER finska Kamrater!

Fimbultyr
Nybörjare
Fimbultyr
2 år sedan

Vi behöver mentalt analysera vad som är objektivt rätt? Vad är objektivt korrekt? Vilken väg skall vi gå på? Och SEDAN låta våra emotioner driva oss i den riktningen!
Inte andra hållet! Dvs. låta vad vi subjektivt begär, rationaliseras av förnuftet! Det kommer alltid att leda fel! Och vara egotistiskt självtjänande.

ansch
Nybörjare
ansch
2 år sedan
Reply to  Fimbultyr

Är det du som alltid svamlar om att ”alltid hålla högsta möjliga moraliska och etiska standard”?
Vi måste rädda vårt folk, på vägen dit kan man inte alltid hålla högsta möjliga moraliska och etiska standard, get a grip on verkligheten min gode man.
Det viktiga är att vi vinner, inte att eftervärlden kan säga ”jo men, de var ju iaf jävligt etiska av sig!” medans de läser sektionen om utdöda arter i historieboken gjord av torkad bark.

Det objektivt rätta är att rädda vårt folk. Punkt slut. Nu behöver du inte tänka på den kluringen något mer.

Fimbultyr
Nybörjare
Fimbultyr
2 år sedan
Reply to  ansch

Visst vi behöver rädda vårt folk! Men varför? Därför att vi har någonting att tillföra världen!
Om vi inte är moraliska har vi ingenting att tillföra överhuvudtaget.
Att världen är byggd på en moralisk grundkod är en grundtanke i Grekiskt/Europeiskt tänkande!
Man kränker inte ostraffat Dikes heliga bud!
Om du tror att du kan vara omoralisk ”för ditt folks bästa”, kanske du inte är lämplig att föra kampen överhuvudtaget.?

ansch
Nybörjare
ansch
2 år sedan
Reply to  Fimbultyr

Så det enda vi har att tillföra världen är vår moral? Driver du? Världen är inte byggd på en enda moralisk grundkod. Olika folk har olika moral, precis som vi är olika på många andra sätt. Om vi följer vår moral till punkt och pricka så kommer vi inte att överleva. Vi är alldeles för goda mot de som vill oss ont. Om vi ska vinna över de onda krafter, som har en helt annan moral än oss, så får vi inte dra oss för att bortse från vår inneboende moral om det behövs. Vi måste anpassa oss efter rådande… Läs mer »

Fimbultyr
Nybörjare
Fimbultyr
2 år sedan
Reply to  ansch

Vi har mycket att tillföra världen! Konst, Sjukvård, vetenskap, filosofi, etc., men finns inte moralen så blir det bara en sörja av alltihop. Då kommer vi att skada oss själva och andra! Jag håller inte med dig! Världen är skriven på en moralisk grundkod, Livslagar om du så vill! Kulturrelativismen gäller bara för strikt mänskliga sedvänjor. VI ska BÅDA vara moraliska OCH vinna! Det tar en längre tid om man är moralisk, det kan jag hålla med om! Och kräver en större försiktighet. Men det är det värt! Och det är också enda sättet. Du tror att du kan åsidosätta… Läs mer »

Malin
Nybörjare
Malin
2 år sedan

Jag är finne i Sverige vars folk kämpade för det vita gardet under Mannerheim och som stupat i salla med blod som färgat snön där rött. Historien var orättvis eftersom de veteraner som offrat liv och lem men överlevt behandlades illa efter kriget. De krafter som offrade sina liv och kämpade mot kommunisterna och Finlands självständighet förbjuds nu att organisera sig och delta i självständighetsdagen. Vad har hänt med Finland och dess styrande? Har de blivit pro islamister och rödingar? Vem idag är det som kämpar för Finlands och Sveriges folk, dess rätt och frihet? Inte ens SD går längre… Läs mer »

Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan
Reply to  Malin

Malin frågar: ” Vem idag är det som kämpar för Finlands och Sveriges folk, dess rätt och frihet?”

Svaret är: Nordiska motståndsrörelsen.

Hell seger!