Finska polisen erkänner: ”Vår uppgift är att utreda vilka som tillhör Motståndsrörelsen”

FINLAND. På flera håll i Finland uppmärksammade Motståndsrörelsens aktivister J.V. Snellmans dag den 12 maj, som också går under namnet ”Suomalaisuuden päivä” (Finskhetens dag), då man firar det faktum att man är finländare. Aktivisterna påminde folket om att det enda sättet att säkra finskheten för kommande generationer är att ansluta sig till den nationalistiska kampen.

I Jyväskylä befann sig aktivisterna under Finskhetens dag på en bro som går över en vältrafikerad väg och med sig hade man en banderoll samt fanor. Som vanligt gav bilisterna respons i form av att de tutade eller gjorde tummen upp, och vissa gjorde också den så kallade romerska hälsningen. Några förbipasserande flanörer stannade för att diskutera och en bil från lokaltidningen Keskisuomalainen kom för att fotografera tillställningen.

De finska aktivisterna fick i vanlig ordning också besök av tankepolisen, men visare från tidigare tillfällen så försökte inte polisen längre hävda att det skulle krävas tillstånd för att få manifestera sin åsikt eller att det på något vis vore olagligt. Däremot var polisen förvånansvärt ärlig då de erkände att ID-kontrollerna som polisen genomför mot Motståndsrörelsens aktivister i sann Sovjet-anda har att göra med aktivisternas politiska profilering.

Polisen har som vana att störa Motståndsrörelsens aktiviteter och tillställningar genom att trakassera deltagarna, registrera ogrundade brottsanmälningar, hota med arresten eller åtminstone genom att ta deltagarnas personuppgifter.

Därmed försöker man skapa en bild av att motstånd mot mångkulturen skulle vara en polissak, varmed man skrämmer de med svagare nerver till att inte delta i nationalistiska aktiviteter. Så här borde det givetvis inte vara, men den politiserade polisen har gjort det till sin uppgift att försöka kväva den nationalistiska rörelsen. I praktiken är alla nationalistiska grupper och publikationer numera i polisens skottlinje, men det är uppenbart att man upplever Motståndsrörelsen som det största problemet.

När polisen trakasserar Motståndsrörelsens aktivister så hänvisar de ofta till ogrundade brottsmisstankar, men i Jyväskylä erkände polisen alltså utan vidare svepskäl att de profilerar de politiska aktivisterna. Polisen har förfallit till att bli ett verktyg åt den fientliga eliten – samma elit som står bakom den påtvingade mångkulturen.

Enligt polisen som kom till platsen i Jyväskylä är deras nya offentliggjorda uppgift att kartlägga Motståndsrörelsens medlemmar: ”Polisens uppgift är att utreda vilka som tillhör den här organisationen”, menade man. Det här är ännu ett bevis på att Motståndsrörelsen är det enda beaktansvärda alternativet till dagens politiska system.

Glöm inte att stödja vår kampanj för yttrandefrihet i Finland!

Ursprungligen publicerat på Vastarinta.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments