Finska nationalsocialister brände israelisk flagga – utreds nu som hatbrott

FINLAND. I samband med ”Förintelsens” minnesdag genomförde den nationalsocialistiska organisationen Kohti Vapautta en protestaktion i Tammerfors i Finland. Gruppen utreds nu av polisen för hatbrott.

En grupp av finska nationalsocialister från Kohti Vapautta genomförde i samband med ”Förintelsens” minnesdag en protestaktion i Tammerfors i Finland.

Gruppen läste upp ett uttalande om att inga avgörande bevis finns som stödjer anklagelsen om folkmord samt att ingen kropp av någon jude som dödats av giftgas har hittats.

De berättade vidare att tyska läkare gav livräddande behandling av judar under kriget, och att de ”ögonvittnesberättelser om dödslägren” som finns är ren propaganda.

Som avslutning på protesten brändes en israelisk flagga.

Under minnesdagen ska även en synagoga i Åbo i sydvästra Finland ha bestrukits med röd färg. Det kan i sammanhanget nämnas att en stor del av denna typ av vandalisering är utförda av personer som vill att deras grupp ska få sympatier, så kallade false flag-attacker.

Protestaktionen och vandaliseringen av synagogan utreds nu av finska polisen.

Källa:
Neo-Nazis deny Holocaust, burn Israeli flag in Finland

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Harald
Nybörjare
Harald
6 månader sedan

Dom får väl bränna finska flagga istället. Eller den svenska. Det brukar applåderas.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
6 månader sedan

”Protestaktionen och vandaliseringen av synagogan utreds nu av finska polisen” som tydligen har alldeles för lite att göra …