Finsk professor: ”Bra för klimatet om finländarna försvinner”

BEFOLKNINGSUTBYTET. Helsingforsprofessorn Kristina Lindström hoppas att finländarna inte ska föda fler barn.


Professor Kristina Lindström, misstänkt folkförrädare.

Enligt färsk statistik från finska Statistikcentralen kommer den låga nativiteten i landet göra att antalet finländare under 15 år sjunker till under 700 000 individer redan under 2050-talet, vilket är den lägsta nivån sedan 1870-talet, då Finland hade under två miljoner invånare.

Befolkningskollapsen är den allvarligaste krisen som drabbat Finland sedan kriget och beskrivs av Statistikcentralen som ett hot. Även den finska regeringens finansdepartement har uttryckt oro över utvecklingen.

”Bra för klimatet om finländarna försvinner”
Kristina Lindström är professor i ämnet hållbar utveckling på Helsingfors universitet. Hon säger till finlandssvenska Hufvudstadsbladet att utvecklingen är positiv.

— Om man tänker på klimat och hållbarhet konsumerar vi i Finland väldigt mycket. Ur den synvinkeln är det inte alls så illa att vi inte är så många, säger hon.

Enligt Hufvudstadsbladet vill Lindström se finländarna ersättas med människor från andra folkgrupper som ska flytta in, skriver Ålands Nyheter. Hon hänvisar till globalism för att rättfärdiga sin önskan om att det finska folket försvinner:

— Det är förstås olyckligt för de enskilda som inte får de barn som de önskar, men sett till klimatavtryck och ur ett mer globalt perspektiv är det däremot ingen dålig utveckling.

Kristina Lindström har för sin forskning inom bland annat hållbar utveckling mottagit över 4 miljoner euro i bidrag från en rad samfund, i huvudsak sådana som finansieras via den finska statskassan.

Källa:
HBL: Professor i hållbar utveckling vill se finländarna dö ut och inte föda fler barn

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

40 miljoner kronor för ett sånt ordbajseri. Det pågår ett befolkningsutbyte i Finland, precis som i många andra europeiska länder och de nya ”européerna” konsumerar knappast mindre än ursprungsbefolkningarna – tvärtom så tär de på resurserna så att deras värdländer kommer att förvandlas till dysfunktionella ”brown shithole countries”.

Om man värnar om globalt klimat och hållbarhet så bör man anordna safaris till Afrika och skjuta av 2 miljarder klimatbelastande individer. I jämförelse betyder 5,5 miljoner finnar ingenting, annat än att de tillför oerhört mycket till mänsklighetens positiva utveckling.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Det är ofattbart hur lågt en professors nivå kan sjunka. Jag trodde aldrig att en (finländsk) professor kan komma fram till oförskämda, rasistiska och urfåniga slutsatser. Finns det tvång att kliva på Illuminati-Talmud-judarnas gröna miljötåg och hetsa mot oss vita?
Världsbefolkning: 7,63 miljarder
Finlands befolkning: 5,5 miljoner, dvs andelen av världsbefolkningen är 0,07%
Det finska folket är anpassat för nordiskt klima. En acceptabel slutsats vore
a) stoppa invandring
b) ras- och kulturfrämlingar som afrikaner och araber måste återvända eftersom de förbrukar för mycket värmeenergi.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Ja, ja, en forskare! PHUUUIII!! Forskare, det är jag minsann också.

Jag forskade efter en tändsticksask till adventsljuset i minst en halvtimme i helgen, så jag ska fan i mig benämna mig själv Professor Aurelius från och med nu!

Professor i ämnet ”Tändstickors placering och långtidslagring i hemmet” på Skultuna universitet

Lotta
Nybörjare
Lotta
1 år sedan

Den där ’professorn’ borde låsas in – det tror jag blir bättre för klimatet :D

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Lotta

Eller försvinna – hon tror väl på sina egna ”forskningsresultat” om vad som är bäst för mänskligheten?

Sverker
Nybörjare
Sverker
1 år sedan

Hjärntvätten har fått ett ansikte! Men förutom det, så horar hon extra mycket tack vare judaspengarna. Hoppas Finnland har motsvarande Finnspång!