Finsk-norskt samarbete för framtidens luftvärnssystem

NORDEN. Det norska bolaget Kongsberg och finska Patria inleder samarbete om framtidens luftvärnssystem.

Nordens kapacitet att säkerställa kompetensen och förmågan att även i fortsättningen utveckla egna vapensystem har åter igen förbättrats. Detta efter att norska Kongsberg och finska Patria utlyst att öka samarbetet i utvecklingen av nya luftvärnssystem och missiler.

Som första steg i samarbetet mellan de två bolagen grundas ett kompetenscentrum i Finland där framtida vapenteknologier kommer att utvecklas. Frukterna från samarbetet kommer direkt att nyttjas i den kommande finska militära upprustningen, där ny försvarsteknologi tas in för att ersätta äldre system.

De två bolagen har tidigare samarbetat med norska NASAMS-systemet (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System). Bland framtida projekt finns även ett modernt system för kustförsvar.

Källa:
Patria ja Kongsberg perustavat ohjusteknologiakeskuksen Tampereelle

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Undrar hur USA och Israel kommer in i bilden när dessa nya system ska konstrueras? Norge ör ju Nato. Finland låtsas inte vara det. Men har värdlandsavtalet. Hur skulle USA och
Israel INTE lägga sig i styrsystem mm?