Finsk domstol ger polisen rätt efter husrannsakan mot journalist

NORDEN. Den finska polisen har vunnit ett mål i rätten där en journalist krävt att få tillbaka beslagtagna föremål.

Som Nordfront rapporterade om i december månad, beslutade Finlands största dagstidning Helsingin Sanomat att publicera information om en topphemlig militär installation. Eftersom publiceringen av denna information bedömdes som ett hot mot rikets säkerhet genomförde den finska Centralkriminalpolisen en husrannsakan hos den journalist som låg bakom artikeln.

Då husrannsakan saknade ett domstolsbeslut drog journalisterna polisen inför rätta. Men nu ger rätten polisen rätt. Enligt tingsrätten uppfyllde polisens motivering till att genomföra en husrannsakan utan domstolsbeslut de undantagskriterier som finns i lagen. Därmed vinner den finska polisen rätten att fortsatt hålla journalistens egendom i beslag.

Källa:
Domstol: Polisen hade rätt att göra husrannsakan hemma hos HS-journalist

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Christian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Nu är vi där, där det som ingen kunde föreställa sig i sin vildaste fantasi för bara 20 – 30 år sedan. Hemliga polisen i gamla DDR samt Tjekan i första tidens sovjetvälde ter sig alltmer vänliga och förstående, rent av myspysiga, gentemot dagens nordiska polisvälde. Uttrycket ”Att koka en groda” bygger på föreställningen att om man lägger en groda i kallt vatten och sedan gradvis höjer temperaturen till kokpunkten så kommer grodan inte att försöka hoppa ur vattnet utan långsamt kokas levande. Vilket är precis vad vi nu upplever i våra nordiska demokraturer. Vi har inte märkt hur terrorn… Läs mer »