Finnarna demonstrerar mot främlingsvåldet

FINLAND. Efter mordet på en finsk man i staden Otanmäki i Finland kommer en demonstration mot främlingsvåldet att hållas under torsdagen. Enligt uppgifter har invandrarna i staden varnats för att vistas ute under dagen.

I söndags strypmördades finske Arto Mikkonen i Otanmäki i Kajana. Två irakiska ”flyktingar”, Qasim Hammood Beni Zaid Ali och Ali Ahmed Hussein, har gripits för mordet. De två irakierna har tidigare flyttats från flyktingboende till flyktingboende på grund av sitt stökiga beteende.

Direktören för flyktingboendet i Otanmäki Pekka Mattila, som även är make till sannfinländska social- och hälsovårdsministern Pirkko Mattila, säger att man har varnat ”flyktingarna” för att vistas ute idag, samt gett dem rådet att inte i onödan provocera finnarna som idag demonstrerar mot främlingsvåldet.

Klockan 17:30 lokal tid anordnar nämligen organisationen Suomi Ensin (Finland först) en demonstration i Otanmäki. Enligt Yle är folk från hela Finland på väg till tillställningen och imorgon väntas Soldiers of Odin hålla en egen demonstration i Otanmäki.

Pekka Mattila tillägger att atmosfären och stämningen annars är helt rofylld.

För bara tre veckor sedan hölls en Suomi Ensin-demonstration i Forssa med anledning av att ”flyktingarna” misshandlat en 15-årig finsk pojke. Nyligen hölls även en demonstration i Helsingfors, som stördes av bland annat en somalisk kvinna, som rusade in i folksamlingen beväpnad med en käpphäst. Nordiska Motståndsrörelsen i Finland hade först tänkt närvara vid tillställningen, men hoppade av eftersom rasfrämlingar bjudits in att hålla tal. Bland talarna fanns Mona Walter som är bosatt i Sverige.

Källor:
Kajaanissa mielenosoitus tänään – VOK:n asukkaita kehotettu pysymään sisällä
Helsingin mielenosoitukset onnistuivat loistavasti

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om