Finlands statsminister klagar på ”främlingsfientlighet” – efter invandrarvåldtäkter

UTRIKES. Efter att rasfrämlingar av polisen identifierats som misstänkta för våldtäkter mot finska flickor reagerar statsministern, dock mot ”främlingsfientlighet”.

Nyligen avslöjades att rasfrämlingar misstänks ha legat bakom flera fall av våldtäkter mot unga flickor, den yngsta bara tio år, i bland annat Uleåborg. Nu har även Finlands statsminister Juha Sipilä reagerat, dock mest mot så kallad ”främlingsfientlighet” som visat sig efter avslöjandena snarare än mot övergreppen i sig.

— Jag vill inte att de här händelserna ska användas i affekt mot flyktingar och invandrare, sade statsministern i ett tal i måndags och tillade att det är olagligt att ”ta lagen i egna händer” eller att begå ”hets mot folkgrupp”.

De styrande politikerna har känt sig tvungna att föreslå åtgärder som ska göra det svårare för kriminella invandrare att få uppehållstillstånd. Den invandringspolitik genomdrivits av den finländska regeringen är dock samtidigt en starkt bidragande orsak till ökande sexualbrottssiffror, då invandrare från Irak och Afghanistan uppges vara överrepresenterade 40 gånger vid sådana brott jämfört med infödda finländare.

Källa:
Finland Leader Attacks ‘Hate Speech’ Against Foreign Child Sex Abusers

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Juha Sipilä är en idiot och förrädare.