Finlands statsminister är i ”chock” efter terrordåd – finländare ber honom ”hålla käften”

FINLAND. Den finska statsministern har framfört sina kondoleanser på Twitter efter gårdagens terrordåd i Åbo, samtidigt som han uppger sig vara i chock. Nu hånas han av förbannade finländare och uppmanas att ”hålla käften”.

Nordfront har tidigare uppmärksammat den finska statsministern Juha Sipiläs mantraliknande framföranden av sina kondoleanser på Twitter, där han ofta också uppger sig vara chockad över det senaste terrordådet.

Nu har statsministern återigen framfört sina Twitterkondoleanser över gårdagens terrordåd i Åbo, men responsen är inte nådig. Nedan följer ett antal exempel på finländarnas reaktioner på statsministerns Twitterinlägg som den finska alternativtidningen MV-lehti samlat:

”Vem fan var det som lockade dem hit, och till och med lovade ge sitt eget hus till dessa odjur?”

”Ändra ditt status: Jag är migrationshövding och snackar skit. I am Immigration Minister of Finland and Leader of the Shit Talking Club.”

”Du Juha är ansvarig för detta. Avgå!”

”Ta bara fler av dem hit till Finland. Kan Sipilä göra annat än framföra sina kondoleanser. Bra det i alla fall.”

”Håll nu Sipilä för guds skull käften!”

”Borde @juhasipila göra en copy paste kondoleanstweet? Då behöver du bara ändra namn på platsen. Till annat duger du ju inte.”

”Folket betalar nu med sitt blod för era beslut, när blev kondoleanser vardag och varför, ta tid att tänka på det.”

Folk retar sig också på statsministerns Twitterbild där han ses med ett nöjt leende. En Twitteranvändare har gjort sin egen version av bilden:

Det är inte första gången som det finländska folket visar sitt missnöje över statsministern. I början av året blev han utbuad när han försökte lansera firandet av Finlands 100-årsdag.

Källa:
Sipilä shokissa. Kansalaispalaute: ”Pidä nyt jumalauta Sipilä turpas jo kiinni!”

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

33 Kommentarer till "Finlands statsminister är i ”chock” efter terrordåd – finländare ber honom ”hålla käften”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Med tanke på att han blev vald till Finlands statsminister just på att utlova de inträffade sakerna så har jag svårt att förstå finnarnas missnöje.

Domaren som älskar sanning
Gäst
Nybörjare
Domaren som älskar sanning

Ja, de som röstat för det socialdemoniska svinet och hela deras anhang till medlöpare ska inte gnälla. Men finska nationalister och nationalsocialister har alla anledningar i världen att vara fly förbannade och om jag finge råda få rätt att ta livet av varenda en av den ljugande rasen och alla socialdemoner de kan.

Domaren som älskar sanning
Gäst
Nybörjare
Domaren som älskar sanning

Jag är mycket väl medveten om att han företräder ”centern”, men alla vet att det är demonisk/satanisk/total ondska – socialdemonernas politik även de för. Även centern är infiltrerade (både här och där) av ljugarna och socialdemonerna.

Extras
Gäst
Nybörjare
Extras

Ja. Likadant i resten av Europa. Folk vill ju ha den här invasionen så det är väl därför vi inte ser några protester!? ;-)

Därför att, för att vara riktigt ärlig, de som nu faktiskt protesterar öppet är några få ynka individer. Det är ju knappast någon revolution på gång! Vi får väl se om 13 månader vad väljarna i Sverige tycker. Fler än jag som tror att dagens riksdagspartier får nära 100% av rösterna som vanligt? (Utan att vara defaitist för det. Hehe.)

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Demokraturen måste krossas och ersättas med nationalsocialism.

Punkt…slut.

Hell seger!

Extras
Gäst
Nybörjare
Extras

Ja. Exakt hur? Riksdagsval? Väpnad revolution? Arisk migration till Gotland?

Det är många fina ord och förslag här på Nordfront, men väldigt få realistiska och genomförbara planer.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Om man har en genomförbar plan så ska man naturligtvis inte skriva den här.

Extras
Gäst
Nybörjare
Extras

Nja..

Alla måste ju känna till planen. Annars blir det bara pannkaka som hittills.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Det där förstod jag inte riktigt. Jag har några bra grejor, helt legala som jag tänker ta upp med NMRs ledning. Det är inga saker som direkt kommer att leda till ett systemskifte, men många bäckar små……

Men om jag skulle skriva det här vore det som att tipsa Paulina Forslund om mina bästa kantarellställen. Hur många kantareller tror du att Paulina skulle få plocka om hela världen kan ta del av den informationen?

Du fattar vinken?

Extras
Gäst
Nybörjare
Extras

Jo hehe…

Jag pratar om den övergripande planen. Inte detaljer som exakt vilken aktion du ska genomföra den 11 april 2019. :-)

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Det var vänligt av dig att inte skriva 1 april 2019. :-)

Det handlar bara om vissa praktiska logistiska detaljer.

Vad gäller ”den övergripande planen” får du väl läsa partiprogrammet och försöka komma med några konstruktiva idéer hur man ska uppnå målen :)

För övrigt håller jag med dig om att svensken OCH finnen lever i precis det samhälle som de röstat fram, VILKET JAG ÄR HELT ÖVERTYGAD OM BEROR PÅ EN MASSIV MÅNGÅRIG HJÄRNTVÄTT.

Extras
Gäst
Nybörjare
Extras

Ok, som exempel följande:

Vilken blir planen efter valet nästa år om Motståndsrörelsen skulle få 4,1% eller 2% eller ynka 10.000 röster? Alla inser ju att de tre olika resultaten skulle innebära helt olika saker för organisationen oavsett vad som står i partiprogrammet.

Eller om det helt plötsligt blir akut migration till Gotland. Då är det ju bra om folk vet om att det är det som gäller. ;-)

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

2 procent eller 4,1 skulle innebära en enorm skillnad eftersom NMRs röst då skulle bli statsfinansierad, till skillnad från nu finansierad av dig och mig + ett antal entusiaster till – och sen kan vi börja göra samma resa som SD, fast med en sann svensk- och rasinriktad agenda.

Extr
Gäst
Nybörjare
Extr

Exakt! Och det är ju bra om alla drar åt samma håll. :-)

Som sagt bör man inte dela alla detaljer i allt man gör med alla människor på jorden, men alla måste vara införstådda med ”ungefär” hur saker och ting ska gå till väga. Att bara kasta ur sig diverse kommentarer i stil med ”Vi ska göra NS-revolution och kasta ut blattarna!”…nja, det duger inte.

Många här verkar inte förstå parlamentarismen heller. Hehe, alla parlament är ”judestyrda” bla bla bla…och verkade tycka illa om att Motståndsrörelsen skulle börja ställa upp i val.

Hank
Gäst
Nybörjare
Hank

Intressant att se finnarnas reaktion om dem har en manifestation som i Sverige.

Antinaiv
Gäst
Nybörjare
Antinaiv

Reaktionen kommer troligtvis att bli resolutare, från folket, än den flummiga och kraftlösa reaktionen i Sverige som vi så ofta har bevittnat när något liknade hänt här..

vörtis
Gäst
Nybörjare
vörtis

Det har redan varit en demonstration i Åbo idag – mot massinvandringen. Fanns såklart en del ”goda och toleranta” människor på plats också, som skrek ut sitt hat mot vita finnar, men någon officiell kärleksmanifestation har mig veterligen inte hållits.

Nisse Lund
Gäst
Nybörjare
Nisse Lund

Även i Sverige tig det!!!
In the shadow of shame-blue eyes (gangrape scene eng and swe sub, turn it on in settings)
https://www.youtube.com/watch?v=wHhFEXrMaOA

I skammens skugga- Blå ögon.
https://www.youtube.com/watch?v=9UqNl5okHGs&t=10s

grotesco
Gäst
Nybörjare
grotesco

Ser man en muslim som står och sörjer i Åbo ! Nej inte en enda, svinen går bara förbi ! Åt helvete med mussarna , grisföda är dom !!!

Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar

Så här gjorde amerikanerna med grisfobiker på den gamla goda kolonialtiden.

”Tyst minut” & ”Lägga blommor”?

Nej, de begravde muhammed inuti ett griskadaver istället.

U.S. soldiers captured 12 Muslims. They killed six of them with “bullets dipped into the fat of pigs.”

After that, Graham said, the U.S. soldiers wrapped the Muslim rebels in funeral shrouds made of pigskin and “buried them face down so they could not see Mecca.

Then they poured the entrails of the pigs over them. The other six were forced to watch. And that was the end of the insurrection on Mindanao,” Graham noted.

https://www.youtube.com/watch?v=9a1MMZhW_fU&feature=youtu.be&t=145

skydda din med blod
Gäst
Nybörjare
skydda din med blod

Har köpt en liter yxa troligen, från 1920 tal ruskig smidig verkar vara kniv stål i den kan skära papper med den bekvämt skaft den har har min flickvän med sig från o till jobbet kvälls jobb .väger nästan inget syns inte under tröjan

Stefan
Gäst
Nybörjare
Stefan

Att inte gå beväpnad i dagens Sverige är ren idioti. Om man mot all förmodan skulle gripas beväpnad är straffet inget mot konsekvensen att vara obeväpnad när svartparasiterna går till attack.

FN-man
Gäst
Nybörjare
Generellt sett har det saknats riktiga protester som hade kunnat vända utvecklingen i Norden på ett mycket tidigt stadium och räddat massor av liv, redan på 1980-talet och Karin Söders och kommandopolitikern Bengt Westerberg tid m fl som kom lindrigt undan. Men det enda alternativet är kanske statskupp och det tar tid att organisera och övertyga folk om behovet av. Försökte själv få försvaret med på noterna med det vart kalla handen och några nedlåtande kommentarer om att inte vända sig dit igen (idag vet jag inte, har inte prövat). FN talar dock om uppror mot tyranni så det har… Läs mer »
Domaren som älskar sanning
Gäst
Nybörjare
Domaren som älskar sanning

Jag HOPPAS i alla fall att han blir brutalt mördad. Humorn vore total om han blir det av någon neger/arab/zigge/babbe, men även om en sund och förbannad finsk nationalist slaktar svinet tycker jag vore riktigt kul.

Svea Rising
Gäst
Nybörjare
Svea Rising

Patetiskt att se alla ”chockade” och ”överraskade” människor! Det är ju FÖR FAN exakt vad ni bett om!! Vad gnäller ni för??

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

Exakt! Jag är inte chockad! Bara väntar in nästa attack och se hur dom kommer gå tillväga.

fastloaded
Gäst
Nybörjare
fastloaded

Det kommer att komma mer dåd men det vet väl alla om inte undermedvetet! Och det är folkvalda politiker som är svåra att avsätta som finansierar dom med mat och uppehälle.

Helena Karlsson
Gäst
Nybörjare
Helena Karlsson

Vilka var offren? Varför ser vi inga bilder på offren?

Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar

comment image

Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar

comment image?w=768&h=768

Stefan
Gäst
Nybörjare
Stefan

För det kan ge sympatier. Däremot får vi säkert läsa om någon blatte som hjälpte till fast han inte gjorde något av värde.

~Näthat 1488~
Gäst
Nybörjare
~Näthat 1488~

Zog-agenten Sipilä kan dra åt helvete, han har blod på sina händer. Har han någon heder kommer han driva igenom direkta förändringar för att förhindra vidare terrordåd. Alt. ta livet av sig.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

FY FAAN VILKEN SJUK FALSK OCH FEG HYCKLANDE DJÄVA KRÄK,
DET ÄR JU INDIVDENS EGEN POLITIK SOM ÅSTADKOMMIT DETTA.

SEN HAR FAANSKAPET MAGE ATT KOMMA MED KONDOLEANSER,
DET KAN JU BARA OSKYLDIGA GÖRA.

Arne Strand.

wpDiscuz