”Finlands sak är vår!” – Film från protestaktionen utanför Finlands ambassad

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Tidigare ikväll höll aktivister från Motståndsrörelsen en protestaktion utanför Finlands ambassad i Stockholm. ”Detta är ett bevis på att den korrupta finländska regeringen har insett vår potential”, konstaterade nästeschef Anders Rydberg i ett tal om organisationsförbudet.

Under dagen kom beskedet från Birkalands tingsrätt: Nordiska motståndsrörelsen förbjuds i Finland. Beslutet kom efter att Polisstyrelsen i Finland lämnat in en talan om att förbjuda organisationen, med motiveringen att nationalsocialistisk aktivism strider mot ”god sed”.

I domen framgår att den korrupta tingsrätten med hull och hår svalt den kommunistiske och främlingsvurmande advokaten Markku Fredmans svaga argumentation, som han lade fram när han företrädde Polisstyrelsens talan inför domstolen. Något som har fått många att i efterhand undra om inte hela processen varit en skenrättegång och att domslutet var förutbestämt redan innan förhandlingarna ens börjat.

Med tanke på domen så begav sig aktivister från Näste 1 under torsdagskvällen till Finlands ambassad i Stockholm, där det enligt uppgift ska ha hållits något slags cocktailparty. Medan diplomaterna inne på ambassaden storögt såg ut genom fönstret så höll nästeschef Anders Rydberg ett tal, där han konstaterade att Nordiska motståndsrörelsen, oavsett förbud, står starkare än någonsin.

Tidigare idag publicerade också Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg artikeln De kan aldrig stoppa oss!”, där han kommenterade organisationsförbudet i Finland och utlovade att Motståndsrörelsen aldrig någonsin kommer att ge upp kampen för folkets frihet, oavsett systemets repressalier.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
GunnarLarsMartinMagnusSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Imponerad insats från Stockholm. Hade gärna varit med.

Andreas
Medlem

Väldigt bra video.

имя
Medlem

Mäktigt. Förutom ett kraftigt budskap även riktigt effektfullt och estetiskt tilltalande med fanorna som lyses upp i mörkret av de gröna bengalerna!

Sigfrid
Medlem

Bra jobbat att visa Finland vad vi tycker om deras diktatur.

Magnus
Medlem

Bra insats och kraftfullt tal!

Martin
Medlem

Bra och snabbt agerat!

Lars
Medlem

Svenskarna kanske vaknar efter detta GRUNDLAGSSTRIDIGA beslut – hur agera vid ett liknande beslut av den ”svenska” regeringen?

Gunnar
Medlem

Mycket bra aktion och bra tal – kort och koncist!