Finlands regering avgår

UTRIKES. Den finländska regeringen avgår efter att en social- och hälsovårdsreform fallit i riksdagen.

Finlands regering har nu avgått efter att en reform inom social- och hälsovårdspolitiken fallit. Enligt förslaget skulle bland annat fritt vårdval införas, där man siktade på att vård inom den privata och offentliga sektorn skulle kosta lika mycket. Förhoppningen var att vården skulle bli billigare och bättre.

Kritiker till förslaget menar dock att reformen skulle ha inneburit en sämre vård på landsbygden jämfört med i städerna.

— Det här är en enorm besvikelse för mig, sade den centerpartistiske statsministern Juha Sipilä efter att reformpaketet fallit.

Regeringen har redan överlevt en tidigare regeringskris, där man dock räddades av att partiet Sannfinländarna splittrades och avhopparna fortsatte stödja regeringen. Nytt riksdagsval kommer hållas den 14 april, ett datum som inte påverkats av regeringens avgång.

Källa:
Finlands regering avgår

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nordboKlausFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Finland är ett bättre land. Här avsätts inte regeringen ens när de har startat krig mot sitt eget folk.

Klaus
Medlem

Men Motståndsrörelsen är förbjuden i Finland.

nordbo
Medlem

Oavsett förbud så är samröret/förståelsen mellan den mer vanliga polisen och medlemmar i NMR i Finland bättre än här i Sverige.
Med tanke på inlägget ovanför.