Finland vann VM-guld i ishockey

HOCKEY. Finland stod för en ny skräll i årets hockey-VM och besegrade favoriten Kanada i kvällens final. 

Finland, med 18 VM-debutanter, var ett uträknat lag inför årets hockey-VM men överraskade positivt i inledningen av gruppspelet vilket ledde till att man slutade tvåa i sin grupp. Det gjorde att man ställdes mot Tre kronor i kvartsfinalen och väl där lyckades man vinna med 5-4 efter att ha kvitterat sent i tredje perioden och sen avgjort i förlängningen.

I semifinalen så skrällde de finska lejonen igen mot ett stjärnspäckat Ryssland vilka man besegrade i en jämn match med 1-0.

I finalen skrällde Sveriges östliga grannland än en gång och besegrade Kanada i Bratislava. Matchen – som präglades av kanadensiskt spelövertag och en storspelande Kevin Lankinen i den finska målburen – slutade 3-1 och utöver den redan nämnde Lankinen så blev även lagkapten Marko Anttila matchhjälte med sina två mål.

Det är framförallt laginsatsen och huvudtränaren Jukka Jalonen som lyfts fram som anledningen till Finlands tredje VM-guld i historien.

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PerMotståndsman-Skene Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Motståndsman-Skene
Medlem

Helt fantastiskt! Inspirerande när det kommer till att se hur mkt det gör när man har hjärta och vilja!

Per
Medlem

Grattis Finland!

Även fast ni slog ut Sverige.