Finansministern vill höja skatterna för att ”bevara välfärden” under mångkulturen

INRIKES. Finansminister Magdalena Andersson säger att vi behöver större skatteintäkter för att säkra välfärden i dagens ”demografiska situation”.

Foto: Magdalena Andersson vid Politikerveckan i Almedalen (CC BY-SA 2.0)

— Min ingång är att vi behöver skatteintäkter för att säkra välfärden i den demografiska situation vi befinner oss

Det sade finansminister Magdalena Andersson i en intervju med Dagens Industri under söndagen. I samma intervju säger finansministern vidare att regeringens skattereformer kan komma att innebära ”både höjningar och sänkningar” av skatter. Detta eftersom man tvingats till kompromisser med andra partier under regeringsöverenskommelsen.

Påståendet från Centerpartiets ledare Annie Lööf om att hennes parti tillsammans med Magdalena Andersson och Liberalerna har ”brutit regeringens vänstersväng” och ska införa en sänkning av skattetrycket stämmer inte, menar Andersson. Till Dagens Industri hävdar hon alltså istället att Sverige – för att klara den påfrestande ”demografiska situationen” och samtidigt ha en välfärd – måste gå i motsatt riktning.

Den demografiska situationen har som bekant uppstått tack vare decennier av massinvandring – en invandring som Socialdemokraterna tidigare hävdade var nödvändig för den svenska ekonomin.

— Uppåt en 30 procent av de människor som exempelvis nu kommer från Syrien, de har en högskoleutbildning. Till Sverige kommer läkare, ingenjörer, och andra välutbildade grupper som vi behöver, vi vet att vi har brist på, påstod exempelvis statsminister Stefan Löfven så sent som 2015,

Källor:
Magdalena Andersson: Vi ska inte sänka skattetrycket
Önsketänkande av Stefan Löfven att 30 procent av Syrier har högskoleutbildning

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Jan HjelmCaesar-AureliusEthnyGrottbjörnenVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Mycket konstigt är det – man propagera för läkare utan gränser och andra sjukvårdsproblem i misskötta länder medan det påstods att vi måste importerar nödvändiga läkare från t. ex. Syrien. cynisk att höja skattetrycket i vårt land med att utarma dessa länder från deras läkare där de behövs bäst. Vi behöver våra svenska läkare inom värt land och skall se till att deras skattetryck och studieskulder minskas om de stationeras i glesbygderna SOM VI BEHÖVER. Folkgemenskapliga tankar behövs verkligen ….. inte bara i Europa.

Grottbjörnen
Medlem

Bra att de höjer skatterna då kommer fler att bli förbannade, ju fler förbannade desto snabbare går det mot uppror som i frankrike

Ethny
Medlem

Tror tyvärr inte att gemene svensk kommer att visa sin vrede och demonstrera mot de som vill få oss utrotade. Inte pga denna händelse i alla fall. Menar inte att vara defaitist, men så som svenskar har varit de senaste 20 åren och bara accepterar allt när helvetet egentligen borde ha brakat löst. Något riktigt förjävligt måste ske för att folk ska dra upp sitt huvud ur sanden och sluta bry sig om sin egna bekvämlighet. Folk måste få smaka på riktig desperation. Det mest tragiska är dock att många, av idiotiska skäl, tar avstånd från NMR och nationalsocialismen fastän… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

”både höjningar och sänkningar” av skatter.

Jisses!! Ett sossesvin som talar sanning! Man får ju sätta sig ned för att inte ramla ikull!

Fast, kärringjäveln behöver givetvis förtydligas en liten aning:

”både höjningar, för vanliga hederliga svenskar, och sänkningar, för sosseadeln och alla rika avskum till medlöpare, av skatter.

Jan Hjelm
Medlem

Magdalena, varför ändrar ni inte den ”demografiska situationen” då?