Filminstitutets hot: ”Drar in stödet för manliga filmskapare om inte fler kvinnor kvoteras in”

INRIKES. Marknadsstödet som går till de mest kommersiella filmerna kommer år 2020 endast att ges till kvinnor om inte fler kvinnliga filmskapare kvoteras in, hotar Svenska Filminstitutets vd Anna Serner. 

Filminstitutets vd Anna Serner deltog nyligen på det så kallade #MeToo-seminariet inne i Festivalpalatset i Cannes. Väl på plats hotade hon med att under års tid dra in marknadsstödet till filmskapande män om inte fler kvinnor kvoterades in.

Seminariet vid namn Take Two samlade filmfolk och ministrar från fler länder och arrangerades gemensamt av Svenska Filminstitutet och de svenska och franska kulturdepartementen.

Serners hot innefattade att fler kvinnor skulle kvoteras in i filmbranschen fram tills år 2020, annars skulle marknadsstödet endast gå till branschens kvinnor. Detta trots att den övervägande majoriteten inom branschen är män.

Marknadsstödet ges i sin tur ut till spelfilmer av Filminstitutet och går till filmer som förutspås kunna locka fler än 200 000 besökare.

Källa:
Filminstitutets hot: Kan dra in stöd för manliga filmskapare – till 2020

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl ARokvikenFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Ganska bra idé tycker jag. Fortsätt att kvotera in regissörer på premisser som inte alls har med film att göra så att deras meningslösa hbtq-rasblandningsprodukter blir ännu mindre inkomstbringande. Så kan de slå ihop SF med SVT och bara göra infotainment med Falska Nyheter och reportage för hela slanten. Förresten är det väl både rasistiskt och sexistiskt att ha så normativa kriterier? De ska bara låta andra än gammaldags binära kön göra film och de måste komma från majoritetsgrupper som afrikaner eller araber. Vara normkreativa. Vägledande. Vìsa att de sista spillrorna av den vita rasen snart äntligen ligger i fattigmassgravar.

Rokviken
Medlem

Lägg ner skiten.

Karl-Путин A
Medlem

Det här låter nog ganska bra i många svenska öron. Vad öronens ägare inte fattar är att det inte handlar om några kvinnor som ska kvoteras in, utan feministiska monster som kommer att köra den svenska filmindustrin i botten – men det ingår ju också i (((Den Stora Planen))).