Vit man åtalas för mord för att ha filmat skjutning av svart kriminell man

MÅNGKULTUREN. En vit man i USA, William Bryan, åtalas för mord efter att ha filmat skjutningen av en kriminell afrikan. Polisutredarna i Georgia anser att mannen som filmade händelsen är lika skyldig till dödandet av Arbery som mannen som avfyrade hagelgeväret.

Den 23 februari jagade två män – Gregory McMichael, 64 år, och hans son Travis McMichael, 34 år – bort en kriminell afrikan vid namn Ahmaud Arbery från en byggarbetsplats där Arbery misstänks ha varit i färd med att stjäla från byggplatsen, vilket det finns en övervakningsfilm på.

Far och son McMichael tog upp jakten på den kriminelle afrikanen när de försvarade egendomen och sköt Arbery tre gånger med ett hagelgevär. Han avled av skotten.

De båda vita männen – varav pappan tidigare hade varit polis – greps efter en tid för mord.

McMichaels granne, den lika vite mannen William ”Roddy” Bryan Jr, 50 år, sprang efter och filmade incidenten när Arbery sköts.

T v Gregory och Travis McMichael, t h William Bryan.

På torsdagen greps William Bryan för delaktighet i mord på Arbery för att han filmade händelsen.

— Hade vi bara betraktat honom som ett vittne, hade vi inte gripit honom, säger chefen för Georgias utredningsenhet Vic Reynolds.

— Vi känner oss trygga med att han på sannolika skäl är misstänkt, fortsätter Reynolds.

Antivit kampanj
Beslutet att gripa och åtala William Bryan kommer efter en långvarig kampanj i amerikanska massmedier.

Polisen i Glynn County och i staden Brunswick, som ligger ungefär 25 minuters bilväg från Satilla Shores där McMichaels försvarade byggarbetsplatsen, har sedan Arbery sköts anklagats för att se mellan fingrarna i fallet, med antagandet att polisen är rasistisk och hellre vill skydda sina vita rasfränder än upprätthålla lagen.

Till saken hör att den kriminelle afrikanen har en lång historia av brott bakom sig som polisen i länet har varit tvungen att hantera. Det finns till och med videofilmer på sociala medier som visar det. I följande klipp, filmat av polisen 1 december 2017, grips afrikanen när han tillsammans med sina polare stjäl en 65-tums-TV från ett av Walmarts shoppingcenter.

Det cirkulerar även en film som enligt anhängare till afrikanen visar hur polisen ”trakasserar” Arbery när han misstänkt drogpåverkad hoppar ur sin bil för att inte åka fast, trots att hans körkort dragits in för att han inte har följt reglerna för sina villkorliga domar. Polisen försöker även använda en elchocksenhet på honom, men den fungerar inte.

Bland annat konfronterar Arbery poliserna och hävdar att han inte har med bilen att göra.

— Ingen ens kör bilen vad fan gör ni?

Han vill heller inte lyda polisernas instruktioner utan säger:

— Varför? Jag har inte gjort ett enda skit.

Massmedierna har använt denna video som ”bevis” för polisens ”brutalitet”, men då bara i ett hårt nedklippt skick som inte visar vad som föranledde polisens åtgärder mot den kriminelle afrikanen, dom dessutom släpptes fri och därefter joggade iväg från platsen.

Det foto av Arbery som cirkulerats mest i pressen är dessutom en bild tagen vid något högtidligt tillfälle där han ler och ser välvårdad ut med frack och fluga; vilket gör att massmedierna kan stärka bilden av Ahmaud som en välartad ung man.

Het politisk potatis
Fallet med McMichaels försvar mot Arbery har blivit en het politisk potatis i Glynn County. Det handlar till stor del om de olika raser som är inblandade i konflikten kring Arberys död. Sådana underliggande orsaker skapar ofta problem i det multikulturella USA.

Distriktsåklagare mot McMichaels var George Barnhill som avsade sig uppdraget när advokaten till Ahmaud Arberys mor via Facebook upptäckte att Barnhills son, som också är åklagare, har arbetat tillsammans med Gregory McMichael.

Barnhill skrev i ett brev till åklagarmyndigheten att åtalen mot McMichaels och mot William Bryan är omotiverade.

Han skrev också att familjen Arbery är välkända av det lokala rättsväsendet. Ahmauds storebror sitter just nu i fängelse och har dessutom fler åtal att vänta. Han har även tidigare suttit i fängelse för olika brott. Även en kusin till bröderna Arbery har åtalats för brott.

Utöver dem avsade sig distriktsåklagare Jackie Johnson – som antingen är judinna eller vit – samma uppdrag, vilket hon kritiserats hårt för. Hon står i begrepp att bli omvald och misstänks vara mer intresserad av sin karriär än att ta ansvar för att göra det jobb hon är tillsatt att sköta.

Vidare är hon hårt kritiserad för att ha beskyllt Glynns polis för att vara orsaken till alla problem som kantat utredningen mot McMichaels. Polismyndigheten har i sin tur beskyllt Johnson för att ha gjort fel.

Det är ur den situationen som massmediernas drev mot de vita polisernas påstådda rasism tagit fart.

Efter dessa åklagares avhopp lades fallet i knät på distriktsåklagare Tom Durden som också kom att avsäga sig uppdraget.

I går, fredag, tilldelades fallet den afrikanska distriktsåklagaren Joyette Holmes ärendet. Hon lovar att ”skipa rättvisa” i fallet.

Jackie Johnson och Joyette Holmes.

Advokaterna som hyrts för att representera Arberys låter meddela att familjen med en känsla av lättnad mottog beskedet att William Bryan som filmade skjutningen av Ahmoud nu åtalas för medhjälp till mord.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 månader sedan

Det har bara börjat!

Vänta bara tills de med europeiskt ursprung blir en minoritet i sitt eget land, vilket gäller i alla länder!

Då blir det så här:

https://vk.com/videos453578850?z=video453578850_456239055%2Fpl_453578850_-2

Agera nu, innan det är försent!

Glöm Sverigedemokraterna, det är för sent för dylikt trams. Nu kan endast Nordiska motståndsrörelsen rädda oss!

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 månader sedan

Det var kanske inte klokt att filma händelsen och publicera videon.
Mångkulturen började i Amerika med britter, judar och afrikanska slavar. Indianer gillade de inte och hade nästan utrotat dem. Utan rassegregation är det ett fruktansvärt samhälle. Men trots allt emigrerar afrikaner och även européer till USA, och trots allt hämtar amerikaniserade vansinniga (ockupations-) regeringar i Europa afrikaner i elakt syfte till Europa.

Harald
Nybörjare
Harald
2 månader sedan
Reply to  Klaus

Åtminstone dom äldre av dom har växt upp i ett USA som fortfarande försvarade den vite mannens rätt att försvara både sig och sin egendom mot kriminella negrer. Det USA har på några årtionden svängt och nu börjar det bli ett brott att vara vit och ens yttra sig. Jag överdriver inte. Medan svarta kan hugga ihjäl vita och slippa straff för att mordet svartingen begick bedöms vara ett ”ofrivilligt mord”. Som hände förra året. Särskilt snabbt har det gått sedan judiska makten satte Obama som president. Nu när lagarna skrivs om för att bli mer filosemitiska kan det nog… Läs mer »