FILM: Varför media hatar att prata om Sydafrika

SYDAFRIKA. Journalisten Lauren Southern pratar om varför hon menar att konservativ media i USA ignorerar situationen i Sydafrika och om konsekvenserna som medföljer.

I en film på YouTube berättar den oberoende journalisten Lauren Southern om sin besvikelse över de amerikanska konservativa mediernas (icke)rapportering om situationen för vita i Sydafrika. Hon menar att detta har mycket med att göra att de flesta högerkonservativa journalisterna i USA är rädda för att prata om ”impopulära ämnen” och att de är mer upptagna av sina karriärer istället för att stå upp för sanningen. Vidare säger hon att alternativa medier lyckligtvis uppmärksammar och sprider information om situationen om Sydafrika och att detta gör att konservativa medier kommer att känna sig tvungna att ta upp det.

Efter att den svarta majoriteten tog över makten efter apartheids fall har den vita minoritetsbefolkningen systematiskt blivit diskriminerad av landets regering. Många vita sydafrikaner lever i extrem fattigdom helt utan rättskydd och över 70 000 vita har blivit mördade av svarta i landet sedan 1994. Lauren Southern besökte Sydafrika tidigare i år för att höra deras historier.

Se Lauren Southerns reportage om landet nedanför:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausLeo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Leo
Medlem

Hjärtskärande. En dag ska vi hjälpa våra bröder och systrar i Sydafrika att återta sin rättmätiga plats och åter ge dom rätten till sitt land.

Klaus
Medlem

Dramatiskt, tragiskt. Förhoppningsvis lär sig européerna av tragedin. Svartafrikaner bland vita låtsas att vara dom de vita, de klär sig lika vita och beter sig som vita så länge de är minoritet. Men som majoritet får de återfall och är afrikanska. Det får vi se i flera amerikanska städer, på Haiti och nu mycket hemskt i Sydafrika.

Klaus
Medlem