FILM: Se afrikanen skjutas till döds efter knivattack i Australien

AUSTRALIEN. En afrikan har skjutits ihjäl av polis efter att ha kört in i en folkmassa med en bil och attackerat människor med kniv i Melbourne. En person uppges vara död och två skadade, samtidigt som australiensiska myndigheter utreder händelsen som ett terrordåd.


Film som visar hur polisen förgäves försöker kontrollera gärningsmannen innan han skjuts till döds.

Polisen i Melbourne fick under fredagen skjuta ihjäl en man som gått till vansinnesattack mot allmänheten på stadens gator. Mannen – som enligt bilder och filmklipp verkar vara afrikan – ska ha kört in i en folksamling med en bil i centrala Melbourne. Därefter ska han ha tänt eld på bilen och fortsatt till fots beväpnad med en kniv.

Enligt uppgifter ska en person vara död och två skadade efter afrikanens attack. Den ena skadade personens tillstånd ska vara kritiskt, medan den andra klarat sig bättre.

Attacken markerade första gången som polisen i Melbourne fick testa sitt antiterrorsystem, vilket bland annat innebär att man spelar upp en larmsignal i ett högtalarsystem som varnar människor som befinner sig i området.

— Det finns inga kända kopplingar till terrorism i det här läget, men vi utesluter inte att det kan finnas en koppling, sade David Clayton vid polisen i Victoria tidigare.

Enligt uppgifter utreds händelsen också som ett terrordåd.

På Twitter har filmer laddats upp där afrikanens strid med polisen kan ses från olika vinklar:


Källor:
1 killed, 2 injured as knife-wielding attacker goes on rampage in central Melbourne (PHOTO, VIDEO)
Man gick till attack med kniv i Melbourne

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AllanKarl-Путин ATobias Lindberg_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Polisen utsatte sig verkligen för onödig risk där, som väntade med att skjuta. Man skulle också kunna förhindra många brott från att begås överhuvudtaget om man avlossade sådana skott mot afrikaner proaktivt. Vad har de ens i Australien att göra?!

Karl-Путин A
Medlem

Hade varit kul att se svensk dialogkorvpolis göra ett försök att få negern på gott humör och sätta sig i grisbilen frivilligt.

Allan
Medlem

Men en vit ung man med leksakspistol, då skjuter Shomrim direkt.

Tobias Lindberg
Redaktör

Ja, i detta filmklipp kan man verkligen inte anklaga polisen för att ha varit för snabba med att skjuta. De väntade ju uppseendeväckande länge och lät mannen göra otaliga utfall mot dem.