FILM: Ryssland testar kärnvapenkapabla missiler

RYSSLAND. Putin har avfyrat fyra stycken kärnvapenkapabla missiler under en militärövning.

Under pågående militärövning utförde rysk militär tester av kärnvapenkapabla missiler. Enligt Kremlin var det president Vladimir Putin själv som tryckte på knappen för att avfyra missilerna. Missilen av typen RS-28 Sarmat avfyrades från rymdbasen Plestek, cirka 500 kilometer utanför Moskva, varifrån den färdades cirka 5 800 kilometer till skjutfältet i Kura i östra Ryssland.

Under övningen, vars mål var att testa Rysslands nukleära kapacitet, testades även beredskapen av ryska flygvapnets bombplan Tu-160 och Tu-95 samt avfyrande av kärnvapen från ryska flottans ubåtar.

Se filmen när atombomben ”Satan 2” avfyras nedan:

Källor:
Russia holds nuclear-capable missile tests
Satan 2: Russia test fires ballistic missile that could wipe out entire countries

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LeonFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Bra att ni skriver att missilerna bara är kapabla att bära kärnvapen, men att de inte gör det i denna kraftdemonstration. Det hade varit onödigt att skrämna folket med kärnvapenhotet.

Varken USA, Israel, Korea eller Ryssland kommer att avfyra några av judar konstruerade kärnvapen. Men missilerna kan naturligtvis användas för bära andra otäcka bomber också. Det är skrämmande nog.

Serbisk Sverigevän
Medlem

De skrämde upp USA-axeln när de avfyrade två missiler mot ISIS. De flög över kaspiska havet och över Iran och norra Irak. Som jag har förstått det flyger de vanligtvis fågelvägen medans dessa hade specifika rutter.