FILM: Judar firade attacken på sin synagoga i Halle

JUDISKT LIDANDE. Hatbrottsattacken mot synagogan i tyska Halle var en festlig händelse, tyckte en del av församlingsmedlemmarna.

När judar under onsdagen den nionde oktober firade Yom kippur nåddes världen av nyheten att ett område utanför synagogan samt en turkisk kebabrestaurang i tyska Halle attackerats av en vit ”nynazist” som sköt ihjäl två personer.

Europaparlamentets talesman David Sassoli uttryckte bestörtning för det som Tysklands judiska församling utsatts för i och med dådet.  Som ett brev på posten kom krav från judiska församlingar och politiker i Tyskland – och även i Sverige – att staten måste satsa mer resurser på att skydda judiska objekt.

Terrorattacken – en glad fest
Men inte alla judar uppfattade mordattacken som något traumatiskt eller sorgligt. Efter attacken och firandet av Yom kippur forslades överlevare från Halleattacken med poliseskort i bussar, bort från området.

Enligt israeliska nyhetssajten Arutz Sheva 7 uttryckte överlevarna från terrorattacken sin judiska stolthet på bussen från synagogan genom att sjunga och dansa.

En reporter från israeliska public service-kanalen KAN var ombord på bussen och intervjuade de firande judarna.

Källa:
Survivors of the Halle attack sing and dance

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
EthnyChild-Of-GodErikVeraTobias Lindberg Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Rökfulla skott i Halle är en välkomen spektakel för judar som tycker om att leva i Tyskland trots att Tyskland betalde tvångsvis redan 700 miljarder dollar för Israels existens, och nu ska synagoger i Tyskland skyddas ännu mer. Men judinnar blev uppenbarligen inte våldtagen än. Media kan nu hetsa upp befolkningen mot nationalister som om de vore det största problemet och den största faran för ”demokratin”. Den största faran för hela Europa och oss vita är öppna gränser och massinvasionen av kultur- och rasfrämlingar som judar (!) tillstyrkar. Det är något mysteriöst med ”attentatet”. (Mycket) rök ur vapens pipa finns… Läs mer »

Tobias Lindberg
Redaktör

Det pratas om att skytten hade byggt vapnen själv och använde patroner laddade med svartkrut. Sådana ger ju mycket rök och kan vara förklaringen till detta. Det måste alltså inte vara att det var lösa skott.

Ethny
Medlem

Det stämmer. Han hade byggt sina vapen helt själv från grunden.

Rickard
Medlem

Sjukt

Vera
Medlem

Nöjesfält i Auschwitz? Tacka för det, som inkomstkälla till Israel.

Erik
Medlem

1. Det var inga judar som dog vill jag minnas. Klart dem är glada.

2. Det kan användas som propaganda mot vita. Klart dem är glada.

3. Det leder till mer pengar från oss till dem. Klart dem är jätteglada.

Child-Of-God
Medlem

är det nån ens som vet vad de säger?