FILM: Händelseförloppet innan gripandet av Nya Tiders journalist på Bokmässan

POLISSTAT. Socialdemokraten Pierre Schoris polisanmälan av en journalist på Bokmässan ledde till ett snabbt gripande av journalisten och hans fotograf. Tidningen Nya Tider har släppt en video som visar vad som föranledde bortförandet.

Nu har Nya Tider släppt en video om vad som föranledde gripandet av deras medarbetare på bokmässan i lördags.

Nya Tiders reporter Jesper Johansson och hans fotograf försökte intervjua den 80-åriga socialdemokraten Pierre Schori, tidigare en av Olof Palmes närmaste män och senare FN-ambassadör.

Försöket att intervjua Schori ledde till att han kallade på polis för att bli av med journalisten.

— Ge dig av, jag vill inte ha med sådana som dig att göra, fattar du det? Du representerar nåt som jag inte gillar, sade Pierre Schori till Jesper Johansson.

Johansson och hans fotograf fördes bort av två poliser och kördes till en polisstation i en piketpuss. Poliserna vägrade uppge sina namn och tjänstenummer.

— Detta luktar lite polisstat, faktiskt, säger Jesper Johansson till poliserna i filmen.

Källa:
Youtube/Nya Tider

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
1 Comment
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Klaus
9 månader sedan

Bolsjevism framskrider. De vansinniga och perversa mångkulturmarxister vill helst fängsla (oskadliggöra) oliktänkande. Det fanns det redan i historien.