FILM: Ghana presenterar nya supervapen

UTRIKES. Nya supervapen har presenterats under en parad i Ghanas huvudstad Accra.

Under en parad i Ghanas huvudstad Accra har ny militär utrustning presenterats för allmänheten. Paraden hölls i syfte att visa upp den teknologiska utvecklingen som sker i landet.

Det ska röra sig om ett trupptransportfordon av större modell som är fyra meter hög och över tio meter lång samt nyutvecklade exoskelett.

Utrustningen verkar dock inte vara speciellt imponerande. Exempelvis kan man på filmmaterial se att vad som förmodligen ska föreställa en hydraulisk slang har lossnat utan att det tycks påverka den soldat som bär rustningen.

Även det fordon som visades upp verkar ha sina brister. Exempelvis är markfrigången lite i det minsta laget, vilket förmodligen kommer begränsa fordonets förmåga att färdas i terräng.

Se film från paraden nedan:


Källa:
‘Largest in the world’ armored car & combat ‘EXOSKELETON’ unveiled in Ghana (VIDEO)

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Aryan1488crusaderCaesar-AureliusFredrikaMartin_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Ej att glömma heller – Nigerianernas imponerande månraket: https://www.youtube.com/watch?v=NR97o_FuX-c

Martin
Medlem

Imponerande för att vara afrikaner.

Fredrika
Medlem

De kan bygga helikoptrar av träplankor också https://youtu.be/fC1mXqZsrDc

Caesar-Aurelius
Medlem

Hoppsan, negrerna har gjort egna plagiat på militära exoskelett! Faktiskt, blir lite imponerad. Att de har kunskap om vad de flesta européer inte känner till är förvånande. Exoskelett, wearable robotics, har utvecklats av militärindustrin under en längre tid, men är inte speciellt känt utanför dessa kretsar och de nyare varianterna, som ska fungera, anses allmänt såsom militära hemligheter. Exempelvis Lockheed Martins och Raytheons har jobbat med dessa koncept och har tagit fram egna lösningar, ”Hulken” resp. ”XOS”, men båda misslyckades pga. samma stora problem: kraftförsörjningen! Skeletten fungerade utmärkt – så länge elsladden nådde fram till eluttaget. Med batterier blev det… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

Jag har tagit del av ”briefing charts” som har blivit unclassified av U.S. Army TARDEC. De beskriver de senaste utvecklingsidéerna som den amerikanska armen arbetar på. Exempelvis finns det en chart som visar resultaten på de exoskelett man testar, där soldaten marscherar i 8 timmar med en topplast på 75 kilo! Den genomsnittliga gånghastigheten med 75 kg packning i lätt motlut var 5 km/h och sträckan som avverkades var 4 mil. Tänk dig själv att marschera i motlut 4 mil på 8 timmar med en 75 kilos tung kamrat som du bär på ryggen hela tiden. De nya målen är… Läs mer »

Aryan1488crusader
Medlem

Det ringar fake news. Deras dräkter ser stela och lågkvalitativa ut. Denna utstyrsel skulle inte ens förbipassera som costplay.

Fredrika
Medlem

I Nigeria har en duktig ingenjör konstruerat världens första undervattenshelikopter. Det hade jag aldrug klarat. https://youtu.be/oc2b03NY0a8