FILM: Franska polisen använder Flash Balls mot demonstranter

FAKE NEWS. Ett vida spritt videoklipp från Paris ser ut att visa hur demonstranter mot regeringens politik blir beskjutna av prickskyttar. Av allt att döma är det istället fråga om så kallade flash balls.

En användare på Twitter har laddat upp ett videoklipp som ser ut att visa hur de ”gula västarna” som protesterar mot Emmanuel Macrons politik blir beskjutna av prickskyttar. Dessa skyttar verkar vara placerade på hustak.

 

Fake News
Enligt insatta kommentatorer är detta dock en misstolkning av bilderna. Högst troligt rör det sig om poliser som skjuter så kallade Flash Balls; ett icke dödande vapen som tillverkas av franska jaktvapentillverkaren Verney-Carron. Vapnet är framtaget som ett alternativ till dödliga skjutvapen, bönpåsevapen och plastkulor för att bekämpa upplopp med mindre fara för de beskjutna.

Källor:
Twitter
Wikipedia

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
4 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Hamilton
Christian Hamilton
1 år sedan

Har följt de gula västarnas demonstrationer tillsammans med min hustru från området. I början av demonstrationerna gick allt hyfsat och städat till. Men när demonstrationerna började bli pinsamma för Goldman Sachs regimen med lille skolpojken Macron som frontfigur, då ändrades taktiken och regimen sände ut provokatörer som bildade kaos och kravaller. De eldade bilar, slog sönder skyltfönster och en helsikes massa annat. Regimen jublade och man skyllde allt på de högerextrema demonstranterna. Pressen hoppade på tåget för att få de gula västarna nedgjorda i folks ögon. Det gick inte så bra för mer än 80% av fransmännen höll med Gula… Läs mer »

Karl-Путин A
Karl-Путин A
1 år sedan

Intressant.

Nu har den lille globalistmakaronen kommit hem från G 20 och kommenterat händelserna:

– Jag kommer aldrig att acceptera våld. Inget mål rättfärdigar att myndigheter attackeras, affärer plundras, förbipasserande samt journalister hotas och Triumfbågen attackeras.

När det råder ”social oro” i de allt fler ”utanförskapsområdena” i Frankrike och 300-400 bilar eldas upp på ett par dagar och poliser blir skjutna, då är tongångarna lågmälda och myndigheterna ”löser problemet” genom att ge våldsverkarna pengar och åtalsamnesti – ungefär som här i Sverige.

Helt uppenbart är den franska regeringen skärrad av den här folkliga demonstrationen.

Rokviken
Rokviken
1 år sedan

”Affärer plundras” och ”förbipasserande samt journalister hotas och triumfbågen attackeras”. Har inte sett detta på någon video än så länge. I ett filmklipp såg jag en cykel slängd mitt i vägen på en liten gata i Paris. En av de gula västarna tog upp och ställde den mot en vägg för att sedan gå vidare.

Karl-Путин A
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Rokviken

Intressant det där med att ”Triumfbågen blivit attackerad”. Det har naturligtvis inte skett.

Däremot har Eiffeltornet genom åren attackerats och hotats av ”exotiska invandrare från tidigare kolonier”, vilket har föranlett myndigheterna att ”sätta plåster” på problemet genom att glasa in området runtomkring.

Hur vore det att istället lösa problemet ”kirurgiskt” och återpassa alla vildar till deras rätta habitat?

Hade man inte haft miljontals bidragsförsörjda parasiter i Frankrike (precis som i Sverige) så hade skattehöjningarna som orsakade protesterna aldrig behövt införas.