Film från uppsättningen av medialt omskriven Hitler-banderoll

NATIONALSOCIALISM. En film har släppts som visar hur nationalsocialistiska aktivister sätter upp en banderoll över Fredhällstunneln i Stockholm.

Banderolluppsättningen har tidigare uppmärksammats av såväl tidningar som privatpersoner på sociala medier. SVT skrev till exempel följande om banderollen:

I Stockholm har någon sett en man sätta upp banderoller på ett staket uppe på Fredhällstunneln med ett budskap som innebär hets mot folkgrupp, skriver polisen på sin hemsida. Polis åkte till platsen för att ta ned banderollen och en anmälan har gjorts.

Anledningen till att banderollen sattes upp var uppenbarligen att den 20 april är Adolf Hitlers födelsedag. GT rapporterade att ett flertal banderoller också satts upp längs E6:an i Västsverige och Sydsvenskan skrev under torsdagen att ett flertal hakkorsfanor har hissats i södra Sverige.

Läs mer om Hitler och Tredje riket i denna artikel.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar