Film från demonstration i Oslo – aktivister skrattar åt polistrakasserier

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Här kommer filmen från när Motståndsrörelsens aktivister trakasserades av polisen i samband med en demonstration mot FN:s migrationsavtal utanför Stortinget i Oslo.

Det var den 7 december som aktivister från Nordiska motståndsrörelsen begav sig till Oslo för att delta på en demonstration mot FN:s så kallade migrationsavtal utanför Stortinget, som är den norska riksdagen.

Deltagandet i demonstrationen fick ett abrupt avslut då arrangörerna uppenbart hade låtit sig påverkas av lögnpressen, och lagt om arrangemanget till en ”antirasistisk” och ”antinazistisk” manifestation.

LÄS MER: Demonstrerte mot «rasisme», «nazisme» og FNs migrasjonsavtale

Att ta sig hem från Oslo skulle dock visa sig bli knepigt, då polisen hade bestämt sig för att genomföra omfattande trakasserier mot motståndsmännen. Polisen fick dock inte den reaktion som man förväntat sig, då aktivisterna är vana vid systemtrakasserier, och svarade med bland annat skratt och ett gott humör.

Då det varken var ett officiellt deltagande eller en aktion i Motståndsrörelsens regi var det ingen som hade mig sig professionell filmutrustning. Inspelningen i filmen nedan är hämtad från en mobilkamera tillhörande en av aktivisterna som dokumenterade trakasserierna, och kvalitén är därmed inte den bästa.

Se filmen nedan:

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sigrid
Nybörjare
Sigrid
1 år sedan

Jag förstår inte riktigt vad som händer i filmen, lyckas inte få den att sluta lagga, men de verkar glada i alla fall :D

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Hehehe…. så ska grisarna tas.