FILM: Assad kritiserade ”förintelse”-myten

UTRIKES. Ett filmklipp med Bashar al-Assad visar hur den syriske presidenten ifrågasätter ”förintelse”-myten.

Ett kort filmklipp med en något yngre Bashar al-Assad visar hur den ståndaktige syriske presidenten ifrågasatte delar av den påstådda ”förintelsen” av sex miljoner judar under andra världskriget.

En västerländsk journalist attackerade Assad för att ha en god relation med Irans förre president, den frispråkige antisionisten Mahmoud Ahmadinejad. Särskilt allvarligt menade journalisten att det var att Ahmadinejad ”förnekade förintelsen”.

Assad svarade att väldigt många i Mellanöstern menar att behandlingen av judarna är överdriven och duckar på frågan om vad han själv tycker om exempelvis det exakta antalet dödade judar. I stället nämner han att fler sovjetiska medborgare dog än de påstådda sex miljoner judarna och frågar sig varför det perspektivet inte diskuteras.

Slutligen menar han att problemet med ”förintelse”-myten inte är exakt hur det gick till utan hur propagandan används. Som exempel tar han Israels behandling av palestinier.

Israeliska medier har nyligen kritiserat Syrien för att deras skolböcker inte erkänner Israel utan kallar staten för ”Ockuperade Palestina” eller ”den sionistiska entiteten”. Skolböckerna nämner heller inte ”förintelsen”.

Se det drygt en minut långa klippet nedan:

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PeterKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Om nu ändå 6 miljoner judar hade omkommit i Andra världskriget så är det bara en liten obetydlig siffra i sammanhanget när man räknar ihop det totala antalet döda.

Intressantare i sammanhanget är att det ”israelvänliga” USA släppte två atombomber över den japanska civilbefolkningen medan fredsförhandlingar pågick. Gör om samma sak med Israel så kanske förhandlingarna med palestinierna får en liten skjuts framåt.

Peter
Medlem

<blockquot

t

e>

Tyvarr

Peter
Medlem

Tyvärr dög inte 6 miljoner ((()))), tyvärr ; däremot dog 10-tals miljoner tyskar o ryssar, tyvärr. Det är bevisat.

Peter
Medlem

Återstår att se och höra hur det verkligen ligger till. Litar bara på rörelsens takes. Bara de. Och källor. Källor. Rörelsens källor. De år årliga. Helt ärliga.Rörelsen är årlig.

Peter
Medlem

m

Peter
Medlem

-Ok, man ska lyssna på Assad, han säger något i stil: det spelar ingen roll hur många som dödades, på frågan om de var 6 miljoner (something happened), enligt intervjuaren). Det viktiga är; 6 miljoner judars öde. Det dog 10-tals miljoner på slagfälten, ryssar och tyskar. Det är en fabricerad lögn av dåtida judisk makt, de att 6 miljoner dog. Lögn Lögn. Men en mycket lukrativ lögn, Israel har erhållit 10-tals miljarder från Tyskland genom åren i ”skadestånd”. Fega fittor i Tyskland fortsätter att göda judiska intressen. Varför? De fega korrumperade fittorna skall någon gång ställas till svars. Det är… Läs mer »

Peter
Medlem

Det har inte omkommit si och så tusentals. Däremot omkom det 10-tals miljoner på slagfälten, Ryssar och tyskar.