Fifflar-Måna undanhöll hundratusentals skattekronor – får böta 23 000

SOCIALDEMOKRATI. ”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”, proklamerade den före detta S-ledaren Mona Sahlin 1994. Under fredagen dömdes hon dock för två fall av skattebrott, efter att ha undanhållit staten drygt 200 000 skattekronor.

Socialdemokraten Mona Sahlin har gjort sig ett namn i Sverige som både passionerad folkförrädare och fifflare. Nu döms hon för två fall av skattebrott.

Den före detta socialdemokratiska partiledaren och samordnaren mot våldsbejakande extremism Mona Sahlin registrerade under 2013 en enskild firma. Syftet med verksamheten var ”föredragshållande, artikelskrivande och opinionsbildning”.

Ganska snart började dock fifflandet, och Sahlin undanhöll staten inkomster i sina deklarationer för både 2015 och 2016. Sammanlagt rör det sig om 257 265 kronor. Vidare redovisades tre månadslöner för en anställd i Sahlins firma på ett felaktigt sätt.

— Hon har bedrivit enskild näringsverksamhet och där haft olika typer av uppdrag och har i sin deklaration inte redovisat alla inkomster hon haft, säger kammaråklagare Arne Fors vid ekobrottsmyndigheten till SVT.

Sahlin har accepterat ett strafföreläggande och döms villkorligt till 50 dagsböter på sammanlagt 23 000 kronor för två fall av skattebrott.

”Att dessa summor inte redovisats har gjort att skatt på totalt 217.204 kronor riskerat att undanhållas staten”, skriver kammaråklagare Fors i strafföreläggandet.

Via sin advokat Staffan Bergqvist hälsar Sahlin att hon ”tar fullt ansvar för sina misstag”. I ett mail till SVT skriver Bergqvist:

Mona Sahlin har sedan 2013 i liten omfattning bedrivit näringsverksamhet genom en enskild firma. Hon har vidgått att hon på grund av särskilda omständigheter bl.a. hänförliga till hennes uppdrag som nationell samordnare mot rasism, vidgått att hon brustit i noggrannhet vid upprättandet av deklarationerna för 2015 och 2016, vilket fått till följd att ett fåtal intäkts- och avdragsposter utelämnats.”

— Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt. För mig är skatt det finaste uttrycket för vad politik är, sade Sahlin i SVT 1994.

Sahlin var då favorittippad att ta över som socialdemokratisk partiledare och statsminister efter Ingvar Carlsson. Året efter avgick hon dock från sin post som vice statsminister, efter att det avslöjats att hon under sin tid som arbetsmarknadsminister under tidigt 90-tal använt statens kontokort för att bland annat köpa Toblerone.

Senast i februari godtog Sahlin ett annat strafföreläggande för fiffel. Hon hade nämligen avslöjats med att ha skrivit ett falskt intyg till sin livvakt, för att denne skulle kunna köpa en lyxvilla för 10 miljoner kronor. Avslöjandet tvingade Sahlin att än en gång avgå, denna gång från sitt uppdrag som regeringens så kallade nationella samordnare mot våldsbejakande extremism.

I dagsläget har Sahlin dock inte längre något att avgå ifrån.

Källor:
Mona Sahlin straffas för skattebrott
Mona Sahlin döms för skattebrott

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RokvikenDanielSverkerAllanSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

En patetisk människa.

Sigfrid
Medlem

Den där subban har väl alltid fuskat ligger nog i generna.

Allan
Medlem

Så ”böterna” understiger vad slemproppen Saliv skulle betalt om den skattat för dem. Skatten är avsevärt högre än 9 procent på en redan högavlönads inkomster.

Brott lönar sig för judar och judelakejer.

Rokviken
Medlem

De där fingrarna på bilden har säkerligen doppats i soppan av den giftiga globalistblandningen som vi vanliga medborgare tvingas leva i varje dag.

Sverker
Medlem

Som det jude-luder hon är, skulle hon kunna skrapa ihop stålar som vanligt luder, om hon inte var så erbarmligt anskrämlig, då insidan tydligen präglat även utsidan.

b¤d
Medlem

Många av mina ex-bekanta i något avseende får nu igen äta upp sin hatt. (((Socialdemokrater))), unga som gamla som hyllat denna ragata.
Hon kvalar in med pissludret Spyman. Redan i unga år påtalade jag för mina vänner och bekanta att Måna-Muslim är ett ruttet drägg.
Detta var under 90-talet.
Hoppas att det återigen smakar förbannat bittert. :-)