Fiaskot: Miljöpartiet missar valet i 50 kommuner

VAL2018. På grund av massavhopp kommer Miljöpartiet inte kunna ställa upp i valet i 50 kommuner.

På grund av massavhopp kommer Miljöpartiet inte kunna ställa upp i valet till kommunfullmäktige i över 50 kommuner. Miljöpartiet ligger därmed sämst till bland riksdagspartierna, då Kristdemokraterna saknar kandidater i 34 kommuner.

— Det första och viktigaste skälet är att vi har tappat två tredjedelar av våra medlemmar och vi har alltså inte folk till att fylla på en kommunlista, säger Krister Haagman, MP-ordförande i Hjo, till Sveriges Radio.

Anledningen till massavhoppen är enligt Sveriges Radio missnöje med försäljningen av Vattenfalls tyska kolgruvor och att massinvandringspolitiken är för restriktiv.

— Det blir ju en följd av att man från Miljöpartiets ledning har valt att försvara regeringssamarbetet till varje pris. Då skapar man ju den här typen av problem i de lokala organisationerna, säger Krister Haagman.

Källa:
Massavhopp från Miljöpartiet – missar valet i över 50 kommuner

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl AGrottbjörnenLefflan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lefflan
Medlem

”massinvandringspolitiken är för restriktiv” – sicka dårar.

Karl-Путин A
Medlem

Ingen människa är illegal och alla är lika mycket värda – det finns plats för 3 miljarder araber och negrer till i Sverige.

Lefflan
Medlem

Man tycker att avhoppen skulle bero på att individer har vaknat upp ur förräderipsykosen, istället är det att de lämnar för att partiet inte är tillräckligt folkförrädiskt.

Karl-Путин A
Medlem

Ett resultat av psykiatrireformen då mentalsjukhusen las ner och patienterna släpptes ut i samhället.

Grottbjörnen
Medlem

HA HA HA