Festfixarens förra skolkamrat: ”Han var äcklig redan då”

GÖTEBORG. ”Jag är inte förvånad alls – han var väldigt sexuellt nedvärderande mot kvinnor”, säger Bardiya Pajouhis förra skolkamrat till Nordfront.

El Corazon, restaurangen på Kungsportsavenyn där ”festfixaren” hämtade 16-åriga tjejer som han drogade ner och våldtog. Han hämtade dem redan i dörren. Foto: Nordfront.se

Den 30 januari dömdes två främlingar, Navid Atlassi och Bardiya Pajouhi, en medelålders krögare som äger flera innerestauranger i Göteborg och en ung festfixare, till sex respektive nio års fängelse för att bland annat ha drogat och våldtagit flera unga kvinnor.

Båda dömdes för grov våldtäkt på två 16-åriga flickor. ”Festfixaren” Bardiya Pajouhi dömdes även för fyra andra våldtäkter, två fall av sexuellt tvång och kränkande fotografering.

LÄS MER: ”Restaurangägaren” och ”festfixaren” – iranier som filmade när de våldtog nerdrogade kvinnor

Nordfront har varit i kontakt med en före detta klasskompis till Pajouhi, mannen bakom sex stycken våldtäkter och två fall av sexuellt tvång.

Lina, som klasskompisen heter, gick i samma klass som Pajouhi på gymnasiskolan Göteborgs tekniska instititut, GTI. De gick båda på data och teletekniska linjen och hade lektioner tillsammans varje dag. När Pajouhi var där. Han skolkade mycket och hoppade av under andra året, berättar Lina för Nordfront.

Förutom våldtäkterna dömdes Pajouhi för att ha fotograferat och filmat unga kvinnor han drogat ner och våldtagit och sedan sänt bilderna på de däckade tjejerna till andra. Lina minns att ”festfixaren” redan i gymnasiet visade upp mobilbilder på nakna tjejer.

— Jag kommer ihåg att han redan på den tiden hade mycket bilder på nakna/lättklädda tjejer på mobilen. Dessa visade han upp för sina vänner i klassen. Jag vet dock inte om det var bilder från kvinnor som han utnyttjat eller ”erövrat” eller om de var modeller, säger Lina till Nordfront.

— Det var mycket snack mellan honom och hans vänner och bilderna och de småblickar man kunde få under lektionerna när de satt framför var obehagliga. Vi uppfattade honom som sliskig, säger hon.

Lina berättar att han var väldigt sexuellt nedvärderande kvinnor och såg dem som objekt att utnyttjas även om hon inte direkt hörde honom prata om något som han nu är dömd för. Lina beskriver honom som en typisk ”blatte”.

— Det var hans sätt och konstanta snack. Han var en typisk sliskig blatte som framställde sig själv som väldigt populär bland tjejer och ansåg sig vara bättre än de flesta andra. Sen så visade han som sagt upp en del bilder på tjejer och pratade om dessa för sina vänner i klassen.

Av restauragnägarens fem krogar är fyra nedstängda ”för renovering”. El Corazon är dock fortfarande öppen, men har fått indraget alkoholtillstånd sedan det uppdagades att ägaren och ”festfixaren” använde krogen till att supa ner och även droga ner småtjejer. Foto: Nordfront.se

Lina berättar att hon hamnade i konflikt med Pajouhi vid en rad tillfällen. Detta gällde dock mest hans störiga beteende överlag. Pajouhi var skrytsam och arrogant, han skolkade och fuskade på prov. Men framförallt förstörde han på lektionerna. Han och hans vänner var ett ständigt irritationsmoment under dessa lektioner.

— Han var inte i skolan så ofta men när han var det umgicks han med blattar. De såg upp till honom i början och var alltid delaktiga i att förstöra på lektionerna.

Det störiga beteendet fick bland annat en lärare att sluta undervisa klassen.

— Han var inte direkt populär bland lärarna men tyvärr kunde de inte göra så mycket åt problemet. Han och några till förstörde många lektioner för oss andra som försökte lära oss något. De använde sig av irriterande ljud på mobilerna, prat eller betedde sig löjligt. Matteläraren blev så arg en gång att han tog upp sina böcker och kastade in dem i väggen, skrek på de som störde och gick sedan därifrån och vägrade undervisa oss mer.

Bardiya Pajouhi från skolfotot när han gick på Göteborgs tekniska institut.

Pajouhi i mitten. Klicka för större bild.

Pajouhi har försörjs av sin familj från Los Angeles som lever ett förmöget liv. Av kvinnor som haft att göra med honom framgår att han ofta skryter om hur mycket pengar han äger och att han postar bilder på sig själv där han poserar i flotta lägenheter och vid lyxiga klubbar.

— Han var exakt så. Arrogant och skrytsam, framställde sig sig populär bland tjejer med ett stort kontaktnät. Han ville gärna visa att han hade mycket pengar, säger Lina.

— Han var väldigt mån om sitt utseende och var välklädd, ofta i märkeskläder samt var alltid tillfixad i håret. Han hade bra självförtroende och ansåg sig själv vara snygg och attraktiv.

Redan under gymnasietiden började han hänga runt Avenyn där han senare skulle våldta småtjejer. Han tog droger, men Lina kan inte svara på om han arrangerade knarkfester redan då.

Under de två åren som Lina gick med Pajouhi gjorde hon sitt bästa för att undvika honom. Detsamma gjorde de som hon umgicks med. På frågan om Pajouhi stötte på henne är svaret nej.

— Absolut inte, vi pratades knappt vid och jag gjorde klart för honom tidigt att jag inte tyckte om honom.

Nakenbilderna, det nedvärderande snacket om andra tjejer och de obehagliga blickarna från Pajouhi och hans vänner, var tillräckligt för att Lina skulle uppfatta honom som äcklig. Hur pass äcklig?

— Jag blev inte alls förvånad när hans namn dök upp, säger hon.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om